Eger Rallye 2016 Salánki Gábor_080Autót és egyúttal márkát is váltott Takács Olivér az év elején, amikor Hondája helyett egy Citroen C2R2-vel vágott neki Kulcsár Danival az Eger Rallye-nak. Olivér nem volt boldog a verseny után, hiszen nem értek célba és még egy büntetést is begyűjtöttek. De már fátylat borítottak a srácok az egri kalandokra, fedje őket jótékony homály és inkább nagy erőkkel készülnek a Miskolc Rallye-ra, ahol mindenképpen szeretnék kiköszörülni az egri csorbát. Takács Olivért kérdeztük.

Rallye2.hu: Sikerült megismerkednetek az új autótokkal az Eger Rallye előtt?

Takács Olivér: Igen, egy tesztet tudtunk beiktatni az Eger Rallye előtt, Tökölre a repülőtérre látogattunk el, ahol részt vettünk a rallyeedzésen. Éppen csak készen lettünk a kocsival, ezért is éreztem nagyon fontosnak, hogy az éles bevetés előtt tudjak vele menni és valamennyit ismerkedni. Abszolút pozitívak voltak róla az első benyomások. Tetszett, ahogy mozog, kitűnőek voltak a kigyorsítások, éreztem, hogy jók a beállítások, egyben van az autó, amiért nagy köszönettel tartozok a szervizcsapatnak, a szüleimnek és a támogatóimnak, hogy egyáltalán beülhettem ebbe a kis Citroen C2R2-be. Ezzel a kis teszttel készültünk az Eger Rallye-ra.

Rallye2.hu: Ahol azonban már nem találkoztunk a szervizben, az első kör vége előtt feladtátok a versenyt.

Takács Olivér: Sajnos igen. Az első gyorsasági szakaszt, a Szarvaskő-Egerbocsot bemelegítésnek szántuk, mert elég sokat álltunk a rajtban Kaltenecker Balázsék balesete miatt, de nagyon sajnáltuk, hogy kiestek a srácok. Közben a gumik, a fékek teljesen elhűltek, de ezzel együtt a géposztályunk ötödik helyén zártuk a nyitó gyorsaságit, amit nem mondanék kiemelkedőnek, de nyitásnak jó volt, bizakodásra adott okot a verseny további részére. A Bátor-Terpes szakaszra elhatároztuk, hogy gyorsulni fogunk, ez sikerült is, repesztettünk egy abszolút 11. és kategória harmadik helyet, ami már sokkal jobb volt, mint a nyitány. Rendben is volt minden azon a 16 kilométeren. A harmadik gyorsaságira menet az etapon eltévedtünk. Dani elnézte az itinert és ugyan hamar visszatértünk a jó útra, de azért kaptunk gyorsan egy 10 másodperces büntetést. Sokan jártak pont ugyanígy rajtunk kívül. Futó percre értünk a rajthoz, de legalább nem késtünk ki. Viszont ezen felül nem is akadt minek örülnünk, mert nem jutottunk innen sokkal tovább. A rajtban eltört a féltengelyünk, ami a versenyünk végét jelentette. Keserűen emlékszek ezért vissza az Eger Rallye-ra, mert a kategória harmadik helyén álltunk, dobogós pozícióból kényszerültünk feladni a versenyt és jó lett volna még egy kicsit ismerkedni az autóval is.

Eger Rallye 2016 Salánki Gábor_083

Rallye2.hu: Fel a fejjel! Majd Miskolcon szépítetek a bizonyítványon.

Takács Olivér: Megpróbáljuk. Az autónk rendben van, csak a féltengelyt kellett kicserélni, izgatottan várjuk a rajtot. Tesztelni azonban most nem fogunk. A szakaszokat még nem ismerem személyesen, videózással igyekszek felkészülni, de a navigátorom Kulcsár Dani már többször versenyzett rajtuk. Sáta-Sáta oda-vissza megvolt neki sokszor, a Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt szintén, de Mályinkán még ő sem járt eddig. Szerintem ez a gyorsasági egy kicsit – de tényleg csak egy kicsit- hasonlít majd a mecseki pályákhoz. A Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt úgy gondolom, hogy egy igazi tökös pálya lesz, csak az fog rajta jó időt autózni, aki úgy istenesen bevállalja. Szűk, poros, dobálós technikás gyorsasági lesz. Az autónk tehát már rajtra kész, fejben már rákészültünk nagyjából a Miskolc Rallye-ra, fizikálisan pedig a toppon vagyunk. Mint mindig… 🙂

Rallye2.hu: Milyen tervekkel érkeztek Borsodba?

Takács Olivér: A kategóriánkba kilencen neveztünk, szeretnénk mindenképpen a dobogón zárni a megmérettetést. Ez meglátjuk mire lesz elég az összetettben, mert inkább a géposztályunkra koncentrálunk majd, de persze az abszolútban is örülnénk, ha netán pontok kerülnének a nevünk mellé. Azt várjuk már, hogy végre fölrakjuk a versenyautót a trélerre és elinduljunk a Miskolcra. Szerencsére már nem kell sokat aludni addig. 🙂

Salánki Gábor

 Takács Olivér szponzorok

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!