Óvatos duhajként nyilatkoztak a Rally2 Bajnokság versenyzői az Orfű Rallye terveiről, sokan barátkoznak még az autójukkal és a megerősödött mezőnynek köszönhetően volt egy olyan érzésünk a rövid beszélgetések során, hogy az évadnyitó futam leginkább egy erőfelmérés lesz az indulók részéről.

Ifj. Fogarasi Attila: Reméljük, hogy nem rozsdásodtunk be a szünetben. A pályák szerintem tetszeni fognak, nagyjából ismerősek is, mi pedig majd igyekszünk.

Rónavölgyi Endre: Az a terv, hogy szeretnénk jól érezni magunkat, a többit pedig meglátjuk. Amikor így állunk hozzá, jó kedvvel vágunk neki a versenynek, nincsenek magunkkal szemben elvárások, akkor általában jól sikerülnek a dolgaink. Remélem most is így lesz.

Fábián Dániel: Mindenképpen szeretnénk célba érni és egy jót versenyezni, és persze gyorsan menni. Az autónk rendben, most minden jó.

Endrődi László: Egyelőre még tanulók vagyunk, gyakorolni szeretnénk a versenyen. A környéken még nem jártunk, azt is meg kell ismernünk, az autónk rendben van. Egy teszt lesz ez nekünk, amin szeretnénk végig menni, úgy, hogy egyben mar adjon a technika és mi is.

Cseke Péter: Nagyon erős a mezőny, nincsenek komolyabb terveink. Reméljük, hogy nagyot csapathatunk, jót versenyezhetünk, csatázhatunk. Nagyjából ennyi az elképzelésünk. Érjen mindenki célba egyben, egészségesen.

Jobbágy Péter: Tesztelni szeretnénk az autót, és a navigátorommal, Robival össze kell csiszolódnunk. Reméljük, hogy az autónk összeállt, ezt akarjuk leginkább letesztelni.

Bencs Zoltán: A szokásos. Cél a cél, mint évek óta. Próbálunk majd sietni. Látjuk, hogy vannak régi nagy visszatérők, sok a fiatal, mi is maradtunk egyelőre a Rally2 Bajnokságban. Próbálkozunk…

Ruszó Krisztián: Örülünk, hogy itt lehetünk, mert az utolsó percben lettünk kész a kocsival. Bizakodom, hogy minden rendben lesz az autóval és egy sikeres versenyt fogunk teljesíteni. Tavaly nagyon tetszettek az orfűi pályák jó lenne, ha idén is így lenne és eredményesen kezdenénk meg a 2022-es bajnokságot.

Fekete Gyula: Életemben először megyek ezen a versenyen, egyelőre nagyon tetszik minden, szeretnénk kiélvezni minden méterét. Ha lehetőségünk lesz rá, akkor szeretnénk gyorsan is menni, de a ritmust még fel kell vennünk, tavaly november óta nem ültünk a versenyautóban. Vissza kell még rázódnunk ebbe.

Baksai László: Hiányzott már nagyon a versenyzés. Elvárásaink nincsenek, mi csak egy jót akarunk autózni, a végén kiderül, hogy mire lesz ez elég. Mi már nyugdíjasnak számítunk lassan ebben a csapatban, de szeretnénk tisztességgel helytállni. Jó lenne az legjobb 15-be beférni a legvégén.

Ruszkai Attila: Tavaly nem sikerült, de idén teljes évet szeretnénk autózni, így nem volt kérdés, hogy Orfűre is jönnünk kell. Én 2014-ben jártam itt utoljára, szeretnénk jót autózni, és minél előrébb végezni.

Neukirchner András: Az első három hely egyike a cél a hazai pályán, bár most reggel átgondoltam ezt, amikor rájöttem, hogy mennyire hideg van. A kiválasztott gumik kb. olyan ridegek voltak, mint a fagyott kutya lába. Meglátjuk, hogy hogyan működnek holnap…

Bartha Nándor: Nem terveztünk semmit és azért nem, mert terveink igazából Afrikában lennének, ma kéne elrajtolnunk a Budapest-Bamako Rallye-n, de elhalasztották. Nem akartunk autózás nélkül maradni, ezért jöttünk el Orfűre. Nagy vágyaink nem lehetnek, a kategóriatársak autója kb. 100 lóerővel erősebb, mint a miénk, de ahogy a mondás tartja, a tyúkokat a nap végén számolják. Martin fel van készülve, talán még jobban is mint én, rá számítok most a legjobban.

Mészáros Zsolt: Szeretnénk alaposan kipróbálni az autónkat, szeretnénk visszaszokni a nagyon erős, Rally2-es mezőnybe. Új navigátorral indulok neki a 2022-es évnek, össze kell szoknunk, de közben majd igyekszünk minél gyorsabban is menni.

Denkovics Tamás: Most mutatkozunk be a Rally2-ben, a cél az, hogy menjünk végig, tanuljuk az autót, a pályákat, de szeretnénk jól érezni magunkat.

Nagy Dávid: Most fázunk, de biztosan fel fogunk ébredni és holnap pedig reméljük, hogy nagyon frissek leszünk, amikor beülünk a VFTS-ünkbe.

Géringer Zoltán: Ellocsolunk egy csomó pénzt, a semmire. 😀 Mindössze csak egy jót szeretnénk autózni, úgy, hogy jól érezzük magunkat és magunkba szívunk egy jó nagy adag benzingőzt. Konkrét tervünk nincs ebben az erős mezőnyben. Ha a legjobb 15-be beférünk, akkor már nagyon boldogok leszünk.

Bukovoics Dominik: Tanulóévnek szánjuk 2022-t, ez lesz az első Rally2-es szezonunk. Ennek megfelelően fogunk versenyezni, de a hazai pálya előnyét mindenképpen szeretnénk kihasználni. Nem fogunk vérre menő csatákat vívni, de ami tőlünk telik, azt megtesszük, be fogjuk vállalni.

Goller Ákos: Most már van mögöttünk pár versennyi tapasztalat, így nem mondom azt, hogy a kategória győzelmét szeretnénk megszerezni, – bár az lenne a legjobb – de szeretnénk a géposztályunk legjobbjai közt, a dobogó környékén mozogni. Fussunk egy hibamentes versenyt, legyen egy jó eredményünk, és akkor mi boldogok leszünk.

Simon György: Szeretnénk célba érni, minden kilométert teljesíteni, hibák nélkül abszolválva teljes versenytávot.

Csapó Roland: Az elsődleges szempontunk az, hogy célba érjünk. A versenyen pedig kiderül, hogy mennyire sötét az a ló.

Hinger Dávid: Sokat készültünk, igyekszünk majd, de az elsődleges célunk az, hogy célba érjünk, egyben levigyük az autót. Fejlődnünk, tanulnunk kell. Minél többet.

Kállai Tamás: Komoly tervünk nincs. Megyünk, ahogy tudunk, aztán reméljük, hogy ez egy jó eredményre elég lesz. Az autó brutális, szoknunk kell még.

Dominik GT: Leginkább célba érni szeretnénk, mert éles versenyen még soha nem ültem a versenyautóban. Egyszer mentünk vele a RabócsiRingen, hogy kipróbáljuk egyáltalán, hogy mibe fogunk ülni. A Pirelli gumi is újdonság lesz, csak a teszt, csak a tanulás.

Kocsis Imre: Szeretnénk célba érni és minél több tapasztalatot gyűjtve jól érezni magunkat.

Szombathelyi Péter: Mi még csak ismerkedünk mindennel, a Rally2-vel, a rallye-val, szeretnénk a célban befejezni a versenyt, és jól érezni magunkat. A pályák szerintem tetszeni fognak, ma alaposan feldolgozzuk őket.

Kelemen Csaba: Próbálunk majd minél jobban menni holnap. A környéket nem ismerjük, az autónk reméljük rendben lesz. Ez lesz az első Rally2-es versenyünk.

Szabó Tamás: Csak előfutni szeretnénk Édesapám emlékére az ő autójával, mert volt egy olyan kérése, hogy egyszer próbáljam ki az ő autóját. Dávid felajánlotta, hogy az Orfű Rallye-ra cseréljünk helyet, ő navigál nekem, így most nagyon ésszel előfutunk egyet Apu Skodájával.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!