Simon Gyuri és Simon Timi két hónap kihagyás után önmagát is meglepte a jó tempójával Diósgyőrben. Simon Györggyel beszélgettünk.

Győrben nem voltatok ott, Egerben viszont nem sikerült célba érnetek. Milyen tervekkel jöttetek ezután Diósgyőrbe?

Terveink abszolút nem voltak Miskolcra, csak annyi, hogy technikai és egyéb hibáktól mentesen, meg az új motorra vigyázva a célba érjünk. Egerben „sikerült” motorprobléma miatt kiesni, úgyhogy az évzáróra kellett egy új motort csinálni. Az szerencsére jól vizsgázott, végig értünk a diósgyőri versenyen.

@rallye2.hu

Simon György-Simon Tímea Diósgyőr Rallye 2023 Rallye2 Gy1 Mályinka-Garadna Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

Mi történt veletek a két nap alatt? Mentetek nyolc gyorsaságit és azt gondolom, hogy egy eléggé élvezetes futamon vagytok túl.

Igen nagyon szuper volt az, hogy két napot is mehettünk, azt nem bántuk volna, ha egy kicsit kevesebb lett volna az etap, tokkal-vonóval lett, vagy 400 kilométer, de legalább így az új féket és az új motor is be tudtuk járatni mire az első gyorsaságira odaértünk. A mályinkai pálya nem sok aszfaltot tartalmazott, ezért érdekes volt rajta menni, főleg úgy, hogy hideg gumival, hideg fékkel az utolsó rajtszámmal indultunk, nem sok esélyünk volt arra, hogy üzemmeleg kocsival induljunk neki az első nap pályáinak. A második napra más szerencsére sikerült az abszolút 11. helyre felverekedni magunkat, előrébb soroltak minket, akkor már meleg gumikkal és fékekkel közlekedtünk, úgy már élvezetesebb volt a Mályinka és a Bükkszentkereszt is.

Utóbbin mindegy, hogy melyik irányból rajtolunk, ha csak középről indulnánk akkor is VB-s pálya lenne, ahhoz kérdés sem férhet. A kocsink rendben volt, ezúttal nem volt semmi gond vele a szervízben nem sok dolga volt a csapatnak. Nekik utólagosan is nagyon köszönjük az egész éves segítséget! Köszi Sanyikának és Szekér Pistinek örülünk neki, hogy egész évben velünk tartottak. Kicsúszás, megforgás, kaland, nem volt, viszonylag kockázatmentesen tudtunk haladni, nem lógott le sehol se a kocsi. Egyetlen defektünk volt, valahol Bükkszentkeresztnek a végén, azt viszonylag kimozogtuk. Kevés volt a gumink, a második napra pedig nem sok maradt belőle, úgyhogy ez egy kicsit hátráltatott bennünket. Emiatt visszább vettünk a tempóból, nem siettünk olyan nagyon.

@rallye2.hu

Simon György-Simon Tímea Diósgyőr Rallye 2023 Rallye2 Gy3 Mályinka-Garadna Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

Az eredmény mi lett a végén? Elégedettek vagytok e vele?

Abszolút elégedettek vagyunk, nem számítottunk a két hónapos kihagyás után arra, hogy sikerül az elejében menni. A Lada Kupában odafétünk a második helyre, az abszolútban a nyolcadik, a P12-ben pedig harmadik hely lett a miénk. Ezek mindenképpen várakozáson felüli eredmények a részünkre.

Folytatásról tudtok e már valamit?

Sajókazán akarunk rajthoz állni hamarosan egy rallyesprinten, az idei év valószínűleg ennyi lesz, 2024 pedig még messze van ahhoz, hogy bármit is tudjunk róla. Erre a kérdésre majd térjünk vissza inkább a tél legvégén!

Digitális tollba mondta: Simon György 🙂

Lektorálta: Rallye2.hu/ORB2.hu – Salánki Gábor 🙂

@rallye2.hu

Simon György-Simon Tímea Diósgyőr Rallye 2023 Rallye2 Gy5 Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!