Simon György és Simon Tímea 2021-ben két versenyen állt rajthoz a Rally2 Bajnokságban, de idén ettől sokkal többet szeretnének versenyezni. Ha minden az elképzeléseik szerint történik, akkor éppen hét futamot, azaz egy teljes évet. Simon Györggyel beszélgettünk.

Az elmúlt esztendőben sikerült kiugró részeredményeket elérnetek, majdnem szakaszt nyertetek Kazincbarcikán, és jól szerepeltetek azon a két Rally2-es futamon, amin elindultatok. Hogy emlékszel vissza 2021-re?

Tavaly talpra állítottuk, és az éles bevetés előtt 3-4 alkalommal teszteltük is az autót Kunmadarason, semmi gondunk nem volt a próbákon. Ezek után vettük célba az Ózd-Eger Rallye-t. Ózd kevésbé alakult eredményesen nekünk, mint a Kazincbarcika Rallye, elmondhatom, hogy az évzáró versenyhétvége egyenesen szuper volt a számunkra. A rendezéssel és az eredménnyel is elégedettek voltunk, magunkhoz képest jól búcsúztattuk el a 2021-es évet.

Mindkét futamon technikai problémátok volt, a motorban szelephimbák törtek el. Sikerült ezt a télen kiküszöbölni?

A múlt héten került vissza a motor a helyére, és már a gépkönyvet is megszereztük az idei évre. A Ladánk egy komoly revízión esett át az elmúlt hónapokban, az erőforrás egy kicsit izmosabb lett, gondosan átfésültük, véleményem és reményeim szerint a szelephimba töréseknek is búcsút inthetünk, mert megtaláltuk a kiváltó okokat.

Ezt egy teszt mindennél hamarabb kiderítené…

Mi is így gondoljuk, úgyhogy március 6-án Kabán és egy héttel később Kunmadarason is rallysprinteken fogunk részt venni, hogy teszteljünk az első Rally2-es versenyünk előtt.

Hol lesz az első versenyetek?

Az Orfű Rallye-ra készülünk, leadtuk a nevezést, az a cél, hogy ott legyünk az évnyitó futamon. Szerintem nem lesz akadálya.

Orfű után hogyan tovább?

2022-ben szeretnénk elindulni minden Rally2-es versenyen, de mindig csak egy versenyre tervezünk, mert nincs az az ember, aki előre meg tudja mondani, hogy mikor mi történik. Szóval mindig csak egy futammal tekintünk magunk elé, de elárulhatom, hogy szeretnénk messzire jutni.

A murvás Székesfehérvár-Veszprém Rallye-n is ott lesztek? Csekély számú Simon Gyuri-Simon Timi murvás fotó pihen jelenleg a külső tárolóimon… 🙂

Valóban nem sok murvás tapasztalatunk van, ami van, azt is a debreceni salakmotorpályán, és egy régi Bükfürdő Rallye-n gyűjtöttük össze, még réges-régen, Rali-Túrában. Ha addig hibátlanul működik a kocsink, és minden klappol a murvás futam előtt, akkor szeretnénk ott lenni Veszprémben és Székesfehérváron is.

Orfű környéke mennyire ismerős nektek?

Életemben mindössze kétszer jártam Pécsett. Az egyik látogatáshoz egy Rali-Túra versenyen volt szerencsém, és akkor azt tapasztaltam, hogy hasonló jellegű pályák vannak a Mecsekben is, mint amilyenekkel a Miskolc Rallye-kon találkozhat az ember. Szerintem kitűnő gyorsasági szakaszok várnak ránk Orfűn és környékén.

Mi a terv az évnyitóra?

Minél gyorsabbak akarunk lenni, de a kazincbarcikaihoz hasonló, fényes eredményekre nem számítunk. Ha hibamentesen sikerülne célba érnünk, és közben csatáznánk valamennyit az élmezőnnyel, a kategóriánk legjobbjaival, akkor mi már boldogok lennénk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!