Simon Gyuri és Simon Timi tavaly sokat küzdött a technika ördögével, de sikerült felülkerekedniük rajta, így most bizakodóan várják a 2024-es szezon rajtját. Simon Györggyel beszélgetünk.

Túl vagyunk egy igencsak mozgalmas 2023-as éven. Milyen volt nektek, hogy éreztétek magatokat a Rallye2-ben? Hogy emlékszel vissza az elmúlt szezonotokra?

Mi nagyon élveztük a tavalyi évet, mondhatjuk mindaddig, amíg el nem dördült a startpisztoly, 🙂 mert már az első versenyen, a harmadik gyorsaságin egy technikai hiba miatt kiestünk. Váltóprobléma adódott. Addig rendben volt minden, meg egész jó helyen is álltunk. Nyergesújfalu után, ahogy folytatódott az évad a kocsin, egyre több műszaki probléma jelentkezett, sokat szereltünk, versenyzés közben jóformán építenünk kellett megint egy új motort, nem unatkoztunk. Szerintem senkit nem lepek meg azzal, hogy nagyon nem hiányzott ez nekünk. A sok munka gyümölcse legalább beérett, az évet úgy tudtuk lezárni Diósgyőrben, ahogy szerettük volna az egész évet végig csinálni. Dobogóra álltunk, serleget szereztünk, az évzárót nagyon élveztük a közeli Bükkben. Ráadásul technikai hiba mentesen végig ment a kocsi, ami egy Zsigulitól nem semmi teljesítmény.

A jó alapok immár adottak. Szerinted úgy fog alakulni az idei évetek, mint 2023 vége? Mik a tervek?

Tavaly, a Diósgyőr Rally előtt pappal vetettük le a rontást, és sikerült is a verseny, reméljük, hogy tart még az áldás, és ugyanígy folytatódik tovább minden. Persze mi is dolgozunk, próbáljuk úgy felkészíteni a kocsit egy kis fejlesztéssel, hogy kibírjon megint legalább egy-egy versenyt különösebb beavatkozás nélkül.

Teljes szezon, vagy csak néhány verseny? Mire készültök?

Ez nagyban függ még a versenynaptártól is, ami nekünk innen Debrecenből nézve nem teljesen szimpatikus. Alig lesz verseny a „környékünkön”, hiányoljuk az Eger és a Salgó Rallye-t is. Ózdról, Kazincbarcikáról nem is beszélve. Átgondoljuk és ha úgy hozza a sors lehet még év közben is beírunk egy-két futamot magunknak a saját, még alakulófélben lévő naptárunkba. Az viszont elárulhatom, hogy ha Nyergesújfaluban elkezdődik az ORB2 idei versenysorozata, akkor mi ott leszünk az évnyitó futamon.

Rallye2.hu/ORB2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!