Prígyeni Tiszák Péter és Erdélyi László P13-as bajnok Ladája éppen a gyermekbetegségeit növi kifelé gondos mesterek kezei között, ezért Peti felhívott és boldogan számolt be a dolgok jelenlegi állásáról. Ha már így önként bejött a csőbe, akkor mi pedig megkérdeztük 2023-ról és a jövő évi tervekről is.

A legutóbbi interjúd végén, a Diósgyőr Rallye után, már P13-as bajnokként, de mégsem felhőtlen jókedvvel búcsúztál el tőlünk. Azt mondtad, hogy komoly fába vágjátok télen a fejszéteket. No mesélj, „mizu” felétek?

Nagy építkezésben vagyunk jelenleg, az autónk teljesen újjáépül, se szeri, se száma a módosításoknak, amin átesik a Ladánk. Kerülnek bele új dolgok is, nyilván szabálykövetők leszünk, dokumentálunk mindent, alig várjuk, hogy birtokba vegyük újra. Úgy tervezzük, hogy tavasz környékén készül el teljesen az autó és csatlakozunk vele a PSZA Motorsport csapatához. Nem titok, hogy Papp Arniék dolgoznak a kocsinkon, a lakatos munkát Romboló végzi, aki egy-két hét múlva várhatóan végez vele. Tőle visszavisszük a PSZA műhelyébe és ha szólnak a PSZA-s fiúk, hogy mehetünk tesztelni, akkor mi indulunk is hozzájuk.

A P13-as géposztály élén zártátok az idei bajnokságot. Hogy emlékszel vissza 2023-ra?

Az eredményre nem panaszkodhatunk, bajnokok lettünk, jövő héten jó nagy serlegeket vehetünk át Balatonfüreden, ezt nem gondoltuk volna akkor, amikor nekifutottunk a szezonnak, Nyergesújfaluban. Ez hatalmas pozitívuma a szezonunknak. Voltak szép sikereink, kategóriagyőzelmeink, izgalmas csatáink, ám botlás is adódott. Győrben szó szerint elestünk, de bő két hét alatt fel tudtunk állni, a rengeteg munkának, energiának és az önzetlen segítőinknek köszönhetően. Voltak negatívabb pillanatok, de az autózás mindig jó volt, az ORB2-es versenyzőtársaink, a Rallye2-es közeg kiváló, minden futamon jól éreztük magunkat a csapattal és az ellenfeleinkkel.

Télen lesz valahol kocsikázás? 2024-re mit terveztek?

A hétvégi R-Cupon rajthoz állunk a kislányommal, egy Opel Corsa Rally4-el, garantáltan érdekes lesz ez a kihívás a Zsiguli után. A Mikulás Rallye-n nem indulunk, a Szilveszter Rallye-ra pedig van egy felkérésem, navigálnék, de nem kaptam még végleges választ. 2024-ben mindenképpen szeretnénk versenyezni. Teljes bajnokságban semmiképpen sem gondolkodunk, itthon elsősorban a kisebb futamokat fogjuk megcélozni azért, hogy a lányommal jókedvűen autózzunk. Emellett minden bizonnyal kipróbáljuk magunkat külföldön is, ahol egészen biztos, hogy hasznos versenytapasztalatokat szerezhetünk majd a megújult autónkról és arra is készülünk, hogy új gyorsaságikkal ismerkedjünk meg 2024-ben.

Rallye2.hu/ORB2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!