Ruszó Krisztián és Geró Gábor nagyon szereti a vértesi pályákat, a Lada VFTS-ük csúcsformában van, így Krisztián egyértelműen kijelentette, hogy ahol csak lehet harcba szállnak hétvégén a győzelemért. Ruszó Krisztiánnal beszélgettünk.

Három és fél hónap telt el az Ózd-Eger Rallye óta. Tudtatok azóta valahol versenyezni?

A versenyautónk gyakorlatilag teljesen beporosodott ezalatt az idő alatt, még a pók is beszőtte hálóval a garázsban. Versenyezni nem voltunk sehol, rengeteget dolgoztunk, a családunkkal voltunk, ebből a szempontból még talán jól is jött a szünet. Egy rövid pihenőre azért futotta az elmúlt időszakban. Nagyon vártuk a Komló Rallye-t, ám azt sajnos októberre halasztották. Szerettünk volna Komlón menni, mert nagyon jó szájízzel tértünk haza Orfűről, de majd később arra is sor kerül. Legalábbis reméljük… Jó, hogy végre versenyezhetünk, remélem sikerült feltöltődnünk a következő futamunkra.

A Vértes Rallye nevezési listája szerint a következő megmérettetésetek Móron lesz, a hétvégén.

Így van, mi ott leszünk a Vértes Rallye-n. Örülünk, mert szeretnénk már nagyon versenyezni, és ezzel szerintem a versenyzőtársaink is így vannak egy ilyen hosszú szünet után. Régebbi tapasztalataink szerint a környéken mindig jó futamok szoktak lenni, remek gyorsasági szakaszokkal, emiatt a korábban Székesfehérvár, most Vértes Rallye néven futó verseny az egyik kedvencünk. Ezért is neveztünk rá.

Találkoztok valamilyen újdonsággal, vagy minden pályán jártatok már?

Csákberény ebben az irányban még ismeretlen a számunkra, de ennek örülünk. A Pusztavám-Oroszlány gyorsaságin már a Rali Túrás időszakunkban is mentünk, de Guttamásin is jártunk már mindkét irányban. Lesz négy lehetőségünk arra, hogy feldolgozzuk a pályákat, mi mindent el fogunk követni azért, hogy minél jobb, pontosabb itinert írjunk a szakaszokra.

Tervek, vágyak, álmok?

A terveink nem változtak a „holtszezonban”. Az autónk – lekopogom – mostanában nem szenved problémáktól, csak a versenyzéssel kell törődnünk, felszabadultan nyomhatjuk a gázt, ahogy a csövön kifér.  Ha lassúak leszünk, nem foghatjuk a VFTS-re. 🙂 Szeretnénk sikeresen célba érni, és a kategóriánkban, az abszolút értékelésben, valamint a Lada kupában is minél előkelőbb helyen végezni. Reméljük, hogy a Komló Rallye-t még megrendezik idén, de az már szinte biztos, hogy egy csonka év lesz 2021, ezért a lehető legtöbb pontot kell gyűjtenünk, mert nem tudjuk, hogy mi vár ránk az év végén. Móron (is) a győzelemre fogunk törekedni.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!