Fotó: DuEn.hu – Dudás Endre

Baksai Laci és Erdei Zoli a stopperét el sem viszi Mórra, mert az időeredményektől sokkal fontosabb lesz nekik az, hogy újra elkapják a fonalat és testben, fejben, valamint lélekben is megkezdjék a visszatérést az új VFTS-ükkel, a rallye világába. Baksai Lászlóval beszélgettünk.

Kezdjük azzal, hogy sikerült e már belaknotok a kocsit? 🙂

🙂 Nem.

Fordítsuk komolyra a szót! Kipróbáltátok már az új VFTS-eteket?

Utcán gurultam vele kb. 3 kilométert szerdán, amikor a dekorostól elhoztam a kocsinkat. Az első igazi ismerkedés a Vértes Rallye hivatalos, nagyvelegi tesztjén lesz pénteken. Örültünk volna neki, ha egy picit hosszabb és több kanyarral tarkított a tesztpálya, de ez van, ezen kezdjük meg a barátkozást.

Fotó: DuEn.hu – Dudás Endre

Régen ültetek versenyautóban… Minden oké a rajt előtt?

Van bennem drukk. Kicsit olyan érzésem van, mintha pályafutásom első versenyére készülnénk, de igyekszem majd ezt legyűrni. A pálházi esésünk után még az utcai autókba sem szívesen ültem be pár hónapig, de ez az érzés már rég a múlté, azon leszek, hogy a versenyautóban se legyen gond.

Fotó: DuEn.hu – Dudás Endre

Klotyesz, a régi autótok az utolsó csavarig fel lett számolva?

Ő sajnos a múlté, teljesen megsemmisült. De ez a VFTS most annyira szép, hogy őt már Budoárnak becézzük.

Tudod, hogy az női pihenő, öltözködőszobát jelent? 🙂 Mit gondolsz? Mire lesztek képesek a visszatérő versenyeteken?

Nincsenek álmaink. Zolival megbeszéltük, hogy az időeredményeket nem fogjuk nézni, még azt sem zárjuk ki, hogy tök utolsók leszünk, de az sem érdekelne. A lényeg, hogy visszatérjen az érzés, mert nem ültünk tavaly november óta versenyautóban. Van még, hogy arra ébredek fel az éjszaka közepén, hogy csapódunk neki a fának. Ezt a rossz álmot kell egyedül a Vértes Rallye-n legyőzni, és meg kell próbálni visszarázódni, ha nem is a versenytempóba, de a rallye világába mindenképpen. Jó lenne, ha Zolinak is hamar visszatérne a boogie a lábába. Örülök, hogy újra együtt versenyezhetünk.

Fotó: DuEn.hu – Dudás Endre

A vértesi pályákat ismeritek, szerintem elég jól képben vagytok velük, ráadásul tavaly nagyot mentetek a Vértes Rallye-n.

Ebben az irányban nem teljesen ismerősek a gyorsaságik, de valóban többször mentünk már rajtuk. Ez remélem segít majd valamennyit, mert rengeteg lesz az újdonság körülöttünk. Az biztos, hogy nagy erőt ad az most nekünk, hogy rengetegen üzentek nekünk, hívtak és bíztattak minket, nagyon jól esik a felén áradó szeretet. Köszönjük szépen a családunknak, a szponzorainknak, hogy továbbra is segítenek és mellettünk állnak! Cél tehát a cél, és találkozzunk szombaton este Móron, a Szent István téren, ahol mi is részt veszünk majd a Vértes Rallye ünnepélyes rajtceremóniáján.

A fotókért köszönet a DuEn.hu-nak és Dudás Endrének!

Szöveg: Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!