Péter Palkó és Varga Kristóf egy különleges küldetésen lesz a Vértes Rallye-n, a rendkívüli alkalom miatt pedig kupákat akarnak gyűjteni Móron, de úgy, hogy közben nem feszülnek rá túlzottan a stopperrel vívott csatára. Péter Pállal beszélgettünk.

Mivel telt az időtök az Ózd-Eger Rallye óta?

Egyetlen versenyen álltunk rajthoz, Kunmadarason, ahol a váltónk felrobbant, úgyhogy igazából adott volt, hogy mit kell csinálnunk. A múlt héten készült el a váltó, amiért óriási hálával és köszönettel tartozunk Molnár Zsoltinak. A Vértes Rallye előtt még foglalkoznunk kell a kuplunggal, be kell állítani a futóművet és aztán indulhatunk Mórra, mert tesztelni nem tudunk.

Izgalmas lesz így… Ismerősek valamennyire a pályák?

Ha jól emlékszem a háromból két gyorsaságin már mentünk, csak éppen más irányba, így mindhárom pálya újdonság lesz. A környék ismerős, hiszen a tavalyi Vértes Rallye-n is ott voltunk, bár az nem úgy sikerült, ahogy terveztük. 2020-ban nem értünk célba, reméljük, hogy idén ez másképpen lesz.

Mik a terveitek?

A 6-os géposztályban az élen állunk, négy ponttal előzzük meg Szetei Norbertéket, a 2WD kupában pedig Molnár Feri bácsiékkal holtversenyben vezetjük a ponttáblázatot. Mindenképpen célba szeretnénk érni, és fontos, hogy gyűjtsük a pontokat, de ezúttal jó lenne kupákat is szerezni, mert a kisfiamnak ez lesz az első versenye, amit szeretnénk ebben a formában is emlékezetessé tenni. Az eredményre viszont nem fogunk ráfeszülni, mert az nekünk soha nem tett jót. A biztos célba érkezésre és feszültségmentes versenyzésre fogunk törekedni.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!