Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Ruszó Krisztián: A hármas szám jegyében telt a Salgó Rallye-nk

Ruszó Krisztiánnak és Geró Gabinak hamar kifizetődött, hogy nem sajnálta az időt a megfelelő alapozásra a Salgó Rallye előtt, mert az évnyitó verseny céljában, a miskolci versenyzőpáros szinte szüretelte a kupákat. Hármat-hármat vihettek haza belőlük fejenként és örülnének neki, ha augusztusban, hazai pályán sem kellene ettől kevesebbel beérniük. Ruszó Krisztiánnal beszélgettünk

Milyen volt számotokra a versenyt megelőző időszak?

A Salgó Rallye előtt sikerült egy jót tesztelnünk, Cereden, ahol elég sok kilométert tekertem bele az autóba. Kb. 70-80 kilométert, szinte egy Rally2-es versenytávot vezettem le, ami nagyon jól jött, mert a Salgó Rallye első körében már nem azzal kellett foglalkoznunk, hogy felvegyük a ritmust, így az első perctől komolyabb tempót mertünk diktálni.

Valódi kihívás lett volna az első körös bemelegítés, hiszen az év első két gyorsasági szakasza etap lett. Milyen volt a versenyetek?

Úgy hallottuk, hogy Kazáron valamilyen nézői csetepaté miatt nem mehettünk rendesen, Bátonyterenyét, a körgyorsaságit pedig Várnai Dávidék balesete okán kellett törölni. Remélem már rendben vannak a srácok és hamar elfelejtik ezt a kalamajkát. Az a lényeg, hogy mindenki egészségben hazatérjen. A mátrakeresztesi gyorsaságink viszonylag jól sikerült, bár a cél előtti jobbos kanyarban egy kicsit beforogtunk. Ezzel együtt is megszereztük a P12-ben az első időt, aminek nagyon örültünk.

A második körben Kazáron kezdtünk, ami nem egy rossz gyorsasági, mi kedveljük. Lejöttünk rendben, bár egy két féktávot nagyon megtiszteltem. Vehettem volna bátrabban a féktávokat, de hellyel-közzel az időnk is jó lett. Bátonyterenyén csak apróbb hibákat vétettünk, egyszer-egyszer lelógott az autó hátulja az árokba, ilyen szösszenetek előfordultak, de alapvetően különösebb problémák nélkül letaláltunk a fantasztikus és igen komoly, 26 kilométeres gyorsaságin. Örültünk, hogy megismerhettük és versenyezhettünk rajta. A power stage-en szerettünk volna egy kicsit gyorsabbak lenni, de valamiért nem tudtam 100%-on teljesíteni.

A lényeg, hogy az egész versenytávot sikerrel abszolváltuk, mert a Salgó Rallye az adósunk volt, három éve nem értünk célba rajta. Az autónk rendben volt, műszaki hiba nélkül tette a dolgát az elsőtől az utolsó percig. Köszönöm a partnereinknek, valamint a csapatnak, akik elkísértek, hogy ilyen szuper versenyt tudtunk teljesíteni. Az abszolút értékelésben, a Lada kupában és a P12-es géposztályban is a harmadikak lettünk, ami után elmondhatom, hogy a versenyünk a hármas szám jegyében telt. Elégedettek voltunk a végén. Kezdetnek ez szerintem kifejezetten jó eredmény, bízunk a hasonló folytatásban.

Miskolcon?

Miskolcon is. A hazai versenyünket azért várjuk különös izgalommal, mert a Miskolc Rallye is az adósunk, ugyanis tavaly az abszolút első helyről kellett kiállnunk egy technikai hiba miatt. Úgy fogunk rajthoz állni a következő futamon, hogy be tudjuk hajtani rajta a minket jogosan megillető kárpótlást.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük