Rónavölgyi Endre és Eperjesi Péter Orfűről kupákkal térhetett haza, hétvégén pedig szeretne megtörni egy ősrégi, ózdi átkot. Rónavölgyi Endrével beszélgettünk.

Mit gondolsz az év első versenyéről, az Orfű Rallye-ról?

Egy nagyon jó futam volt, ami részemről egy picit álmosan kezdődött, mert érzésem szerint nem voltam annyira harcos, mint máskor. Ennek több oka is volt. Az autót nem éreztem az első körben túlzottan jónak. Amióta megvettük kormányzási és futómű problémákkal küszködünk, és ez Orfűn is így volt. A verseny előtt teszteltünk Orfű környékén, ahol puhára hangoltuk az autót, és így kezdtünk neki az évnyitó futamnak. Ezt a csapatunk orvosolta a szervizben, erre a második körben eltűnt az ötödik fokozat a váltóból. Ezt a problémát is sikerült megoldania Ifj. Kanyik Antiéknak, de nem szeretném a dolgokat kizárólag az autónkra kenni, hiszen ahogy mondtam én magam sem voltam a topon. A végére kikerekedett a hétvégénk, amit leginkább Antinak és az új navigátoromnak, Eperjesi Petinek köszönhetek, mert Antiék ügyesen legyűrték az összes nehézséget, tanácsokkal segítettek, Peti pedig igyekezett feldobni a hangulatot az autóban, és az ő jókedve végül rám is átragadt. Kupákkal és jókedvvel térhettünk haza Orfűről.

Az Ózd-Eger Rallye-n ott lesztek?

Természetesen. Neveztünk, mert külföldön egyelőre nem nagyon indult még be a rallye-s élet, ezért megyünk Ózdon. A pályákkal kapcsolatban nincsenek jó emlékeim, mert százezer éve autóztam rajtuk utoljára, de soha nem sikerült még a környéken célba érnem. Ismerem szakaszokat, de nem a barátaim. Remélem, hogy hétvégén Petivel megtörjük ezt a régi átkot. Kapott egy kis fejlesztést az autónk az elmúlt hetekben, a kormányművet és a futóművet próbáltuk a lehetőségeinkhez mértem fejleszteni, reméljük, hogy Borsodban már sokkal kezesebb lesz a járgányunk, mint amilyen Orfűn volt.

Nem lesz könnyű dolgunk, mert a Mecsekben megtapasztalhattuk, hogy az ellenfeleinknek nagyon jó az autója, rendkívül komolyan veszik a bajnokságot és talán még tőlünk is több energiát, illetve időt tudnak a versenyzésre áldozni. Arra törekszünk, hogy az ózdi pályákon is hozzuk majd azt a stabil tempót, amit már tőlünk megszokhattak, bízunk abban, hogy ez majd eredményre vezet, aztán a célban kiderül, hogy mire lett elég a taktikánk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!