Ruszó Krisztián Bodnár Attila segítségével jól megtömte pontokkal és kupákkal Orfűn a tarisznyáját, ám az Eger-Ózd Rallye-n már újra Geró Gabi diktálhatja az itinerét. Ruszó Krisztiánnal beszélgettünk.

Hogy indult a 2021-es évetek?

Döcögősen. Jó szokásunkhoz híven az Orfű Rallye előtti utolsó percekben készült el az autónk, és az indulást megelőzően még egy nem várt esemény is adódott. Az állandó navigátorom, Geró Gabi megbetegedett, így fel kellett kérnem Bodnár Attilát, hogy helyettesítse őt az évadnyitó futamon. Attila szerencsére vállalta a versenyt, nagyon hálás vagyok neki ezért, és miután ő is egy profi navigátor, bíztam benne, hogy hamar összeszokunk, így a dobogós helyezésekről szövögetett terveimet nem engedtem el. Ezt jól tettem, mert a P12-es géposztályban a másodikak lettünk, a Lada kupában pedig győzni tudtunk, az összetettben pedig a negyedik hely lett a miénk. Nem lehettünk szomorúak az Orfű Rallye végén, mert a power stage-en még plusz pontokat is gyűjtöttünk.

A sorsod Borsod, miskolci vagy, nevezhetjük hazai pályának neked az ózdi szakaszokat?

Inkább érezném hazai pályának a Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt, vagy a Bánkút-Mályinka gyorsaságit, mint a hétvégi, ózdi szakaszokat. Sátán mentünk már többször, jó szakasz, igazából szeretjük. A királdi körgyorsaságin szerintem 8-9 éve mentem utoljára, az sem rossz, de nagyon bízunk benne, hogy a körgyorsasági jellege, a rajtoltatás, valamint a sok autó miatt nem lesznek utolérések, vagy problémák a szakaszon.

Mik a tervek Ózdra?

Az autónk összességében jól bírta az Orfű Rallye-t sok dolgunk nem volt vele utána, de azért alaposan átnéztük, hogy Ózdon se legyen gondunk vele. Azt várjuk, hogy sikeresen célba vigyen minket a VFTS-ünk. A Rally2 Bajnokság összetett értékelésében minél előrébb szeretnénk végezni, miközben visszatérünk az eredeti felálláshoz, mert Geró Gabi barátom felgyógyult, így az Eger-Ózd Rallye-n végre már ő is megkezdheti a 2021-es versenyszezonját.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!