Ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Peti a Rally2 Bajnokság éléről, két futamgyőzelemmel a tarsolyában várja a folytatást, valamint a hazai futamukat, a Vértes Rallye-t. A terveikről Ifj. Fogarasi Attilát kérdeztük.

Május közepén találkoztunk legutóbb, az Ózd-Eger Rallye-n. Mi történt azóta veletek?

Nem sok mindenről tudok mesélni, leginkább dolgoztunk, gyerekszobát tervezgettünk és alakítottunk. Hamar itt lesz az október. 🙂

Némi versenyzésre is maradt idő, ha jól tudom…

Az Ózd-Eger Rallye után egy héttel a kocsink már rajtra készen állt a garázsban, így nem volt kérdés, hogy idén is részt veszünk az Oroszlány Rallye-n. Néhány kilométerre van hozzánk, a pusztavámi gyorsasági, ami az egyik kedvenc pályám, így mindig ott szoktunk lenni ezen a versenyen, ezúttal vendégnavigátorokat autóztattam. Visszarázódásnak kifejezetten jó volt a futam, de sajnos jelentkezett egy gyújtásprobléma, ami miatt nem értünk célba. Nem tudjuk, hogy mi a Civic-nek a baja, de 6000-es fordulat körül felvillan a check engine lámpa, és ekkor elkezd dadogni a motor, majd elveszi a gyújtást. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ez a elmúlt hétvégén jött ki, nem pedig a Vértes Rallye-n. Mentünk abszolút negyedik időt is, összességében az ötödik helyről estünk ki. A kocsit hétfőn visszük megjavíttatni Csehországba.

Az évnyitó Orfű Rallye előtt is hasonló cipőben jártatok, most is mondhatjuk, hogy Csehországból rajtoltok. Kész lesz az autó péntekre?

Nagyon reméljük, hogy hétfőn gyorsan megtaláljuk a hiba okát. Mi igyekszünk, mindent megteszünk azért, hogy ott legyünk a rajtnál.

A pályák ismerősek lesznek? 🙂

Elég jó viszonyban vagyok velük. 🙂

Jelen állás szerint 68 pont szerepel a nevetek mellett és 16 pont előnnyel vezetitek a Rally2 Bajnokságot. Mik a tervek, vágyak, álmok a móri rajt előtt?

Először is nagyon várjuk már a Vértes Rallye rajtceremóniáját, amit Mór főterén rendeznek meg augusztus 28-án, 18:45-től. Érdemes azonban ettől korábban érkezni a Szent István térre, hiszen a Rally2 előtt a Historic Bajnokság versenyzői gurulnak át a rajtdobogón. Móron élünk, hatalmas boldogság lesz ez mindkettőnknek. Arról, hogy ne csak nekünk és a versenyzőtársainknak legyen feledhetetlen élmény, arról a Paulus Borház is gondoskodik, hiszen meg lehet majd kóstolni a finomabbnál finomabb boraikat. Szeretettel és különféle ajándékokkal vár mindenkit Mór városa! Mi szeretnénk itthon is hozni azt a teljesítményt, amit az év elején mutattunk az Orfű Rallye-n és Ózdon. Cél a cél, valamint a győzelem. Nagyon jó lenne a célban is legalább ugyanúgy mosolyogni és ünnepelni, mint szombaton, a rajtdobogón.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!