Péter Palkó és Varga Kristóf anélkül tartotta keményen kézben a 6-os géposztály és a 2WD kupa vezető helyét, hogy akár egyszer is ránéztek volna az órára az Orfű Rallye során. Péter Pállal beszélgettünk.

Milyen tervekkel érkeztek meg az Orfű Rallye-ra?

Az elképzeléseink a szokásosak voltak, igazából csak jól szerettük volna érezni magunkat és arra törekedtünk, hogy hibamentesen zárjuk a hétvégét. Titkon volt egy olyan vágyunk, hogy bekerülünk a legjobb öt közé, de ezt a tervet egy kicsit nagyravágyónak éreztük a rajt előtt, mivel elég kemény volt a Rally2 Bajnokság mezőnyének az eleje. Aztán a verseny végén még ezt az elképzelést is sikerült felülmúlnunk hiszen az összetett értékelés harmadik helyét szereztük meg, és győzni tudtunk hatos kategóriában, valamint a 2WD kupában.

Mi történt veletek a versenypályákon?

Az autónk szokásához híven teljesen hibátlanul működött, szinte semmi gondunk nem volt vele. Mindössze az utolsó gyorsasági szakaszon akadt gondunk a kormánnyal, elmászkált a kormányközép. Valószínű, hogy egy alkatrészt fellazult, ezt a következő versenyig mindenképpen ellenőrizni, javítani kell. A pályák feldolgozásánál nem volt problémánk, a gumitaktika, amit a versenyre kitaláltam óramű pontossággal működött, mi pedig jól éreztük magunkat az autóban. Egyetlen lassítót sikerült elvinnünk és még egy terelőhöz, vagyis csak a rajta lévő fóliához is hozzáértünk.

Azt gondoltam, hogy ez utóbbiért is jár büntetés, de szerencsére ezért már nem írtak hozzá plusz 10 másodpercet az eredményünkhöz. A verseny végén természetesen nagyon boldogok voltunk örültünk annak, hogy célba értünk és annak is, hogy összesen hat kupát gyűjtöttünk. Szerintem megérte elutazunk Orfűre, mert végig az élmezőnyben autóztunk. Az időket nem néztük ezért még mi is meglepődtünk, hogy nem csak a 2WD kupában, hanem a kategóriákban is minden gyorsasági szakaszt megnyertünk. Ráadásul Magyarhertelenden sikerült megszereznünk pályafutásuk első Rally2-es abszolút szakasz győzelmét.

Mik a további tervek?

Legjobb tudomásom szerint az Ózd-Eger Rallye következik, amit izgatottan várunk, mert én egri vagyok. Aztán pedig jöhet Salgótarján és a versenynaptár többi állomása.

A kis trónörökös nem fogja átírni a versenynaptáratokat?

Meglátjuk… A mostani hétvégéért már eleve nagyon hálás vagyok neki. Köszönöm, hogy megvárta, hogy apa szórakozzon egy kicsit. Úton van a baba, a célegyenesben vagyunk, bármelyik percben megszülethet, igazából már az Orfű Rallye hétvégéjén is gyakorlatilag minden perces volt a feleségem. A kicsi jó gyerek volt, megvárta, hogy hazaérjek, úgyhogy most már jöhet bármi, mi készen állunk a fogadására.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!