Ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Péter nagyon megküzdött azért, hogy elrajtolhasson az Orfű Rallye-n, de ha már ott lehettek, akkor úgy döntöttek, hogy a győzelemnél nem adják alább. Ifj. Fogarasi Attilával beszélgettünk.

Kissé döcögősen indult nektek az Orfű Rallye, igen komoly problémával álltatok szemben szinte az utolsó pillanatig. Mi történt?

A rajt előtt két héttel ki kellett küldenünk Csehországba a Hondánk computerét, de ott kiderült, hogy nem javítható, így a rajt előtti héten, csütörtökön ki kellett vinnünk az autót is utána. Nem volt más választásunk, ott kellett hagynunk a kocsit, mert új computert és új kábelköteget is szereltek bele. Az újra programozással együtt ez a munka egy teljes hetet vett igénybe, az idő pedig egyre csak fogyott. A verseny rajtja előtti csütörtökön, késő délután értünk haza az autóval, és ekkor kezdtünk még neki a többi apróságnak, hogy pénteken elindulhassunk Orfűre. Pénteken még futóművet állíttattunk, ami után délután valóban célba vehettük az évad első versenyének a helyszínét.

Ehhez a megfeszített tempóhoz képest nagyon jól sikerült a versenyetek. Hogy alakult nektek az Orfű Rallye?

Mondhatjuk azt, hogy tökéletesen, mert ezúttal tényleg minden összeállt a sikerhez. A kocsink hiba nélkül tette a dolgát, a pályák jók voltak, az időjárás úgyszintén, a szervezők pedig mindent remekül összeraktak a jó versenyhez. A szakaszokon semmiféle olyan gondunk nem volt, ami a tempónkat visszavetette volna. Néhány aprósággal viszont nekünk is meg kellett küzdenünk. Az önindító megmakacsolta magát, párszor be kellett tolnunk a kocsit, mert másképp nem tudtuk életre kelteni a motort. Akadt egy pici futómű problémánk, – szinte szokás szerint – de nem panaszkodunk, mert ha ennyi gonddal megúsznánk minden versenyt, azt bármikor aláírnánk. Viszonylag nagy előnnyel zártuk a napot, de ahhoz, hogy ez a bő 25 másodperc nálunk legyen, az ellenfeleink pechére is „szükségünk” volt.

Pályafutásotok során a negyedik abszolút győzelmeteket ünnepelhettétek. Nagy volt a boldogság?

Természetesen nagyon örültünk, de különösebb ünneplés ezúttal nem volt. Elvitték az autónkat a verseny után egy ellenőrzésre, majd érkezési sorrendben átnyújtották nekünk a kupákat az orfűi tó partján. Készült néhány gyors fotó, és már indultunk is haza. Majdnem 22 óra volt mire hazaértünk, reggel hét óra után nem sokkal elrajtoltunk, úgyhogy kifejezetten jól esett, amikor végre lepihenhettünk. Nagyon szépen köszönjük ezt a szenzációs hétvégét a támogatóinknak, Mór város Önkormányzatának, Petyának, a szervizcsapatnak, és mindenkinek, aki bármiben is segített nekünk.

Folytatás?

Teljes év van tervben, minden Rally2-es bajnoki futamon ott szeretnénk lenni 2021-ben, és arra törekszünk majd, hogy kihozzuk magunkból a maximumot. Reméljük, hogy az élet is úgy akarja, hogy megvalósíthassuk az elképzeléseinket. Jelenleg úgy gondolom, hogy legközelebb az Ózd-Eger Rallye-n állunk majd oda a rajtvonalhoz.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!