Az átvételen egyetlen agyafúrt kérdéssel kápráztattuk el a srácokat: „Milyen tervekkel érkeztetek az Eger Rallye-ra?” Így válaszoltak a fiúk.

Molnár Ferenc (Honda): Pénteken délután érkeztünk, elfogyasztottunk egy finom ebédet, kicsit pihentünk a szállásunkon. Estére sincs komoly tervünk, holnap bejárjuk a pályákat és szokás szerint csak kikapcsolódni, vidáman autózni, és célba érni szeretnénk. Ha a tisztes helytállás mellé egy jó 2WD Kupa hely is összejön, az megkoronázná a hétvégénket.

Dominik GT: Szeretnénk teljesíteni a versenytávot, mert az orfűi cél nekünk kitolódott Egerbe, mert az évnyitó futamon egy váltóhiba miatt nem sikerült célba érnünk. A váltót megjavítottuk, de ismét meg kell szoknom, mert történt benne némi változás. Nem teszteltünk, élesben lesz a főpróba a gyorsaságikon, de szeretnénk jól érezni magunkat.

Urbán Márton: Ez lesz az első Rally2-es futamunk, az első nagyobb versenyünk, így nagy terveink nincsenek. Az autónkkal szeretnénk ismerkedni és célba érni. Tavaly az utcai Ladámmal végig mentem az R Cup street challenge-n, és minden fordulót megnyertem. Idén eddig egy R Cup futamon vettem részt egy Citroen C2R2-vel és a mostani Renault Clio Rally5-el pedig Cereden, a legutóbbi R Cup futamon álltunk rajthoz.

Karner Zoltán: A balesetem után már köszönöm szépen jól vagyok, ez lesz azóta az első éles versenyünk. A pályák hála az égnek ismerősek, szeretnénk a kategóriánkhoz méltó módon autózni. Persze semmi túlvállalásra nem készülünk, nincs semmilyen elvárásunk, elsősorban a Rally2 Bajnokságba szeretnénk visszarázódni. Legyen egy jó hangulatú verseny ez az Eger Rallye!

Deli László: Hevesi vagyok, Heves városában élek, de nem hazai pálya nekünk az Eger Rallye. Teljesen ellentétes irányban lakok, nem járok a hétköznapok során ezeken az utakon. Két éve már mentem ezeken a szakaszokon, ebben az irányban, így idegenek sem lesznek. Elég nívós lesz a P12, nyilván szeretnénk az elejében autózni, de ha reális akarok maradni, akkor azt mondom, hogy az első 10 hely egyikével kiegyeznénk. A lényeg, hogy karcmentesen érjünk célba, mert sem időnk, sem pénzünk nem lesz a kocsi újjáépítésére a Kazincbarcika Rallye-ig. 🙂

Lakatos Tamás: A tisztes helytállás és a biztos célba érkezés lesz számunkra a legfontosabb. Tavaly a Rally3-ban indultunk a Teszt kategóriában, akkor sikerült nyernünk, idén is szeretnénk jól szerepelni.

Bartha Nándor: A kedvünk már jobb, mint Orfűn! Jóval közelebb van Eger Miskolchoz, mint Orfű, a pénztárcánk is vastagabb egy picit, és ha netán baj van és otthonról kell valami a kocsihoz, akkor hamarabb haza tudunk szaladni a holmikért. Jó a kedvünk, jó az idő, szeretnénk célba érni.

Tellér Antal: Régen ültünk autóban, szeretnénk egy jót autózni., és visszarázódni a ritmusba. Egerben ez lesz az első versenyünk.

Szegedi Krisztián: A Kazincbarcika Rallye után már nagyon vártuk a következő versenyt, nagyon szerettünk volna részt venni az Orfű Rallye-n, de nem tudtuk összelogisztikázni a futamot, nem lehettünk ott az évnyitón. Egerben benne vagyunk Magyarország legerősebb géposztályában. 22 páros, rengeteg jó autó, sok-sok ügyes versenyzővel. Mindenképpen célba szeretnénk érni, lehetőleg minél hamarabb, minél gyorsabban haladva, és minél jobb eredménnyel.

Fekete Gyula: Jó eredménnyel, a célban szeretnénk befejezni az Eger Rallye-t, mert szükségünk van a bajnokságban a pontokra. A jobb1-ben ezúttal Szegedi Máté fog mellettem ülni, besegít, igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni a hétvégénkből.

Simon György: Szeretnénk célba érni, és a bátori gyorsasági elejétől mindenképpen tovább jutni, és versenytempóban megismerni a pálya többi részét is. Legutóbb sajnos nem sikerült. Az autót és magunkat felkészítettük, a többi a verseny végére kiderül. Várjuk az élményeket! 🙂

Bukulya István: Az autónk összeállt, az a terv, hogy Egerben célba is érünk vele. Tréningezni, tesztelni nem volt időnk. A pályák tetszenek, holnap bejárjuk őket, bízunk benne, hogy minél több gyorsaságit tudunk is teljesíteni.

Búzás Róbert: A motorunk nem lett készen, így csakis a biztonságos célba érkezésre fogunk koncentrálni. A P12 erős lett, de nem feltartott kézzel indulunk a háborúba.

Krehlik Nándor: Minél inkább a mezőny elejében szeretnénk végezni, de sok volt ez a három éves kihagyás. Egerben hagytuk abba anno, és itt is térünk vissza. Az első szakaszon még biztosan nem fogunk túl gyorsan autózni, de igyekszünk majd minél hamarabb felgyorsulni, és felzárkózni a mezőny elejéhez.

Hervai Róbert: Tesztelünk, mert 15 éve nem ültünk Ladában és 0 kilométeres az autónk. Legutóbb Rali Túrában versenyeztünk, a Rally2-ban most debütálunk. Néhány BMW-s előfutásunk volt, de évek óta nincs a fenekünkben kilométer. Megismerkedünk az újdonságokkal, megnézzük, hogy mi maradt a régi időkből, szeretnénk jól érezni magunkat. Nem a bajnokságot akarjuk megnyerni, csak élvezni akarjuk a rallye-t.

Forgács István: Egriek vagyunk, nekünk hazai pálya az Eger Rallye. Az autó rendben van, a szakaszok természetesen ismerősek, szeretnénk tisztességgel helyt állni. Különleges napok lesznek ezek nekünk.

Becskei Miklós: Egriek vagyunk, a terveink a szokásosak. Csak a nézőknek, semmi más.

Kállai Tamás: Az Orfű Rallye tapasztalatai után azt mondom, hogy Egerben a legfontosabb a célba érkezés lesz a számunkra. Az autó kész van, megcsináltuk, de rengeteg mindent újítottunk, így szerintem ez a futam megint a tesztről fog szólni.

Lángi Attila: Erre a rafinált kérdésre, hogy mik a terveink az Eger Rallye-n, majd az első gyorsasági után tudnék pontos választ adni. Nem tudjuk még most, hogy a többiek mit akarnak. Mi csúszkálni szeretnénk, alapvetően ez sokkal közelebb áll hozzánk, ha nem kell gyorsan menni, abban jók vagyunk. Egy tét nélküli versenyen reméljük, hogy nem esik ki ez a rocska… 🙂

Strider Zoltán: Én itthon vagyok, szeretnénk Andrissal a hazai közönség előtt jól szerepelni. Azt gondolom, hogy a Peugeot jól be van állítva, igyekszünk majd jó tempót diktálni a gyorsaságikon.

Riskó Dániel: Nehéz most szóhoz jutnom, hogy ilyen hosszú kihagyás után most újra Rally2-ben tudunk menni. Nagy tervek nincsenek, a legfontosabb, hogy célba érjünk. Három versenyt tervezünk 2022-ben, Eger az első, szeretnénk teljesíteni a távot, és a célban megünnepelni a futam végét.

Kóródi Koppány: Majdnem itthon vagyunk, Ózd nincs túl messze. Terveink nincsenek, nekünk mindegy, hogy a P12-ben, vagy a P13-ban megyünk, mert mindkét géposztályban iszonyatos űrhajókat építettek a fiúk. Új ülések és övek vannak a kocsiban, a navigátorom pedig már a Rally1-et is megjárta, Bartók Erik fogja olvasni az itinerem. Ezúttal a P13-ban próbáljuk majd megrángatni a gyors fiúk bajszát.

Darnóvári Sándor: Megyünk ahogy tudunk, mindent megteszünk a jó szereplésért, megyünk, ahogy tudunk. Fölfelé, ahogy bírunk, lefelé, ahogy merünk. 🙂 Hazai pálya. Annyira hazai, hogy a Sirok-Egerbakta szakasz rajtjában lakok. Csak eső ne legyen!

Olajos Péter: Csakis csúszkálni, keresztbe menni, nézőket szórakoztatni akarunk. Rally2-ben még nem mentünk, összesen ez lesz a második versenyünk.

Bencs Zoltán: Szeretnénk jól érezni magunkat Eger városában, a pályákon igyekszünk jót, s jól autózni, a cél most is a cél. Orfűn sikerült a géposztály harmadik helyén végezni, hátha ezúttal előre léphetünk egy kicsit.

Mihályi Zsolt: Nyugodt körülmények közt szeretnénk teljesíteni a versenytávot. Radírozni, bohóckodni jöttünk, így szeretnénk teljesíteni a versenytávot. Reméljük, hogy jól fogjuk érezni magunkat és minden szuper lesz.

Seben Janó: Jobb terveink vannak, mint, ahogy az Orfű Rallye-nk sikerült. Eger és környéke nagyon tetszik, elhoztam magammal a családot is, és szeretnénk a BMW Kupában bizonyítani. Az autón fejlesztettünk, sok mindent kicseréltünk, van már szervizcoputer is, azt gondolom, hogy profin tudunk nekivágni a hétvégének.

Ollé Tamás: Szeretnénk kipróbálni az autónkat, mert teljesen új futóműve van. Ez lesz az első komoly versenyünk, most mutatkozunk be a Rally2-ben, nagyon várjuk a holnapi rajtot.

Fábián Dániel: Szeretnénk célba érni. A kocsink nagyrészt rendben van már, bár a srácoknak kisebb munkái még akadnak vele. Szeretnénk elől menni, mint minden versenyünkön, reméljük, hogy a kocsink is jó lesz.

Ripka Attila: Kilométereket szeretnénk gyűjteni és egy jó hétvégét zárni. Második Rally2-es versenyünk lesz, de Ágoston Ádám már több éve versenyez. Próbáljuk majd egy kicsit megszorongatni majd a mezőnyt, aztán meglátjuk, hogy mi sikerül belőle.

Németh Péter: Soha nem mentünk még együtt, leginkább csak célba érni szeretnénk. A navigátorom még soha nem navigált, így tényleg csak a cél, és a jókedv számít nekünk.

Szabó Gergő: Leginkább a 2023-as évre készülnénk, mert szeretnénk majd a Rally3-ban időre is menni. De most csak a nézőknek fogunk csúszkálni. Élvezzük, és hogy tetszten mindenkinek, ez lesz a lényeg.

Juhász Zoltán: Csak érjünk célba! A nap végén számolják meg a tyúkokat, a többi pedig közben kiderül.

Janovich Roland: Az első versenyünk lesz az Eger Rallye 2022-ben, minél jobb helyezéssel szeretnénk célba érni. Az autónkat kipróbáltuk, teszteltük egy kicsit, de szoknunk kell még. Egy apró hiba jelentkezett a teszt során, azon még dolgoznak a fiúk. A célba érkezés mellett Geiger Mátéékkal készülünk nagyot csatázni.

Spindler Jenő: Hasonlók a terveink, mint az Orfű Rallye-n, oda sem győzni indultunk, de így sikerült. A felkészülésünk sem volt másabb, ma délután, és vasárnap minden kiderül, a pályák nem lesznek ismeretlenek.

Kocsis Imre: Szeretnénk jól érezni magunkat és célba érni. A pályák ismerősek, bár amikor legutóbb ezeken mentünk, akkor nem fejeztük be a versenyt.

Ifj. Fogarasi Attila: Magunkból és a kocsiból is szeretnénk kihozni a maximumot. Ha úgy tudunk kiszállni a Hondánkból a célban, hogy ez megtörtént, és elégedettek leszünk, akkor oké minden. Az, hogy ez hányadik helyre lesz elég, azt majd meglátjuk…

Goller Ákos: A pályák jellegéből és adottságaiból adódóan arra számítunk, hogy nagyon sokat fogunk végsebességen autózni. Ettől függetlenül szeretnénk a bajnokságban vagy oda kerülni, ahol most is vagyunk, vagy előrébb lépdelni, ha lesz rá lehetőség.

Ruszkai Attila: Szeretnénk jót autózni, sokkal jobbat, mint Orfűn. Időben és eredményben egyaránt. Reméljük az autók kibírja majd a futamot, rendbe tettük a hibáját, és úgy néz ki, hogy az állandó keresztbecsúszkálást is sikerült elhárítani a tesztek alapján.

Rónavölgyi Endre: Jól tudjuk, hogy Péter Palkó helyi versenyző, De azért megpróbálunk majd rá némi nyomást kifejteni a versenyen. Megjött az új futóművünk, beállították a srácok, köszönjük Szabó Árpinak és Arnie-nak, hogy időt és energiát fektettek ebbe, reméljük, hogy minden rendben lesz a versenyen. Azt mondják, hogy jobb lett, megpróbálunk vele jól menni.

Ruszó Krisztián: Lehet, hogy csak eljöttünk egy kicsit pihenni, tegnap éjszaka is egy órakor feküdtünk le. Kétszer mentünk a héten a kocsival, egyszer egy órát egyszer pedig negyven percet, és azt hittük, hogy minden rendben van. Tegnap az utolsó próbánál adódtak problémák, amiket orvosoltunk, és hála az égnek itt vagyunk. Reméljük, hogy célba fogunk érni.

Baksai László: A terveink durvák. 🙂 Először is össze kellene barátkoznunk Valérral, mert nem vagyunk jóban. 🙂 Orfű nem volt egyszerű, de az egri pályák és a mezőny még durvábbak. Orfűn az első 10-ben szerettünk volna autózni, itt beérjük a legjobb 15-el is. A szakaszokat ismerjük, szeretjük, a futam a motorerőről fog szólni, megígérhetjük, hogy nem feltartott kezekkel érkeztünk ide.

Szentpéteri Gábor: A nézőknek fogunk autózni ezúttal is. Tavaly kihagytuk az Eger Rallye-t, de két éve mentünk a szakaszokon, úgyhogy nem lesz ismeretlen a feladat. Csak a nézőknek!

Krajnyák Petra: A türelem lesz a legfontosabb, amit gyakorolnom kell, nagyon komoly terveink nincsenek. Tesztelni megint nem tudtunk, az M Sporttal adódtak gondjaink, ezért annyi kilométer van a kezünkben-lábunkban, amennyit az Orfű rallye-n gyűjtöttünk. Ebből kell gazdálkodnunk, meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő Egerben.

Fróna János: Elég sok versenyt mentünk már a környéken, majdnem hazai pálya már ez nekünk. Új navigátorral, Németh Ádámmal indulok, szeretnénk célba érni. Túlzottan nem vagyunk felkészülve, este 11 órakor még a kocsit csináltam.

Kókai Gábor: Mint mindig, most is nagyon komolyak a terveink. Érjünk végig a versenyen, ez a terv. Új navigátorral, Báttyával megyek, ha végig megyünk, mi már nagyon boldogok leszünk. Ez a terv mindkét napra.

Kovács Gergő: Továbbra is a slick gumikat akarjuk tanulni, amellett, hogy hozzászokunk a kocsihoz, és minél több kilométer kerül a kezünkbe. Tavaly előfutókén mentünk a szakaszokon, utcai gumikkal, most pedig felfedezzük őket slickekkel is. Természetesen törekszünk majd a legjobbakra.

Takács Tamás: Csúszkálni jöttünk. Tavaly itt kezdtem a pályafutásom, így a szakaszok ismerősek, de eddig csak Rally3-ban mentünk, a Rally2-ben ez lesz a bemutatkozó futamunk. Remélem, hogy idén jobb lesz, mint tavaly.

Péter Pál: Semmi különlegesre nem készülünk, nincsenek nagy terveink, szeretnénk jól érezni magunkat. Az autót csak utcai körülmények közt tudtuk kipróbálni, azt gondolom ennek ellenére is, hogy brutál jó lett, versenykörülmények közt is tuti jól fog mozogni. A bükkben sokat autóztam, állítgattuk a futóművet. Jó lesz ez szerintem. Főleg, ha közben jól is érezzük majd magunkat.

Havasi Gábor: A Just4Fun kategóriában fogunk indulni, a Rally2 Bajnokság után, csak a közönségnek szeretnénk autózni. Tavaly itt voltunk Egerben, nagyon elégedettek voltunk, tetszett minden, jó volt a szervezés, ezért jöttünk el idén is.

Pucsok Gábor: Azért jöttünk, hogy leradírozzunk pár garnitúra gumiabroncsot, a nézők és a móka kedvéért. Régebben jártunk már Egerben, nem ez az első alkalom.

Tamás Gergely: Velezdi Eszterrel megyek, szeretnénk célba érni, és amennyire lehet elöl végezni. A pályák ismerősek, ez bizakodásra ad okot. Másfél éve nem ültem versenyautóban, így felkészülés gyanánt a Kakucs Ringen mentem kb. 20 kört a kocsival. Reméljük, hogy minden jó lesz.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!