Kovács Anti és Istovics Gergely az Eger Rallye-n mutatja be vadonatúj Hyundai i20 R5-ös versenyautóját Magyarországon a nagyközönségnek, éppen a Rally2 Bajnokság Just4Fun-os versenyzői közt. Tiszteletbeli Rally2-es versenyzőként, az első „Rally2-es” R5-ös autó pilótájával, Kovács Antallal beszélgettünk.

Kovács Antal: A legfőbb tervünk az, hogy kipróbáljuk az új szerzeményünket, a Hyundai i20 R5-öt. Jót szeretnénk autózni vele, jókedvűen, amihez úgy néz ki, hogy a jó idő adott lesz.

Versenykörülményeken kívül sikerült már kipróbálni?

Bakonyán, jó tapadású pályán teszteltünk vele egy egész napot. Jónak tűnik a kocsi, de ellenfél híján csak önmagunkhoz tudtuk hasonlítani az eredményeinket. Az autóval elégedettek vagyunk, mondhatjuk, hogy várakozáson felüli. Ha itt még most nem is, de egy éles versenyen hamarosan ki fog derülni, hogy hová lehetünk jók, így együtt.

Hol lesz az éles verseny?

A jövő hét végén megyünk Opatija-ba, ami a horvát és a CEZ Bajnokságnak is a következő fordulója. Meglátjuk, hogy hogyan alakul, de ott még csak egy versenyt kellett kihagynunk, itthon már kettőt a Rally1-ből. Ha jól szerepelünk Horvátországban, akkor oda fogunk fókuszálni, ha nem, akkor Magyarországra. Ezt azért hangsúlyoztam ki, mert a két következő futam, a Velenje és a Dunakanyar Rallye éppen üti egymást. Az viszont már biztos, hogy ha a Dunakanyarba elutazunk, akkor a Mecsek Rallye-n is ott leszünk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!