Ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Péter az Eger Rallye-n is az élmezőnyben szeretnének autózni a mátrai szakaszokon. Ifj. Fogarasi Attilával beszélgettünk.

2021-ben győzelemmel kezdtétek az évet Orfűn, amitől messze idén sem jártatok, márciusban viszont „csak” másodikak lettetek a Mecsekben. Hogyan emlékszel vissza az Orfű Rallye-ra

Eredmény szempontjából a verseny jól sikerült, hiszen a dobogó középső fokára állhattunk abszolútban, és megnyertük a kategóriánkat, de mégsem voltam teljesen elégedett. Az első körben picit mellé nyúltunk a gumi választásnál, ami az én hibám volt, az utolsó körben pedig az etapnak nyilvánított gyors végül mégis éles lett, ami okozott némi kalandot az első pár km-en az új gumik és fékek miatt. Egyébként jól éreztük magunkat, sok helyen feszegettük a határainkat.

Ti is ott lesztek, ami a trónkövetelők dolgát alaposan meg fogja nehezíteni. Készen áll az autótok?

Néhány apróságot finomítottunk a kocsin, amitől talán egy picit gyorsabbak lehetünk, másik fékbetéteket és gumikat próbálunk ki Egerben. Az autó természetesen rajtra kész, reméljük hozza a stabil formát ő is és mi is. 🙂 Beszélgetésünk idején már csak a csomagolás és a külső-belső takarítás van hátra az indulásig.

Mik a tervek a versenyre?

Szombaton este próbálunk ráhangolódni az első gyorson a versenyre, és reméljük, hogy nem lesz túl lassítózva egyik pálya sem. Vasárnap tizedekre menő csatákra számítunk, próbáljuk kihozni a maximumot magunkból. Dobogóra szeretnénk állni Egerben is.

Még egy lánykérés? 🙂

Most, hogy mondod..?! 🙂 2018-ban itt történt az eset a Dobó Téren, jól emlékszel. Szép emlékek kötnek ide, akkor nyerni tudtunk a Rally1-ben a 2WD Kupában.
Eredményes és karcmentes versenyzést kívánunk mindenkinek az Eger Rallye-ra!

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!