A tervek szerint így fog kinézni a "Nautilus"

A tervek szerint így fog kinézni a "Nautilus"

Egy fenékkel két lovat nem lehet megülni, tartja a mondás, és jól ismeri ezt az okosságot Kuncz Dezső és csapata is, mivel az új Honda Type-R-jük hazatérése után nem sokkal új tulajdonost találtak a 2010-es A/6-os bajnokautónak, a sokak által csak Nautilusnak becézett Honda Civicnek. A vevő a Rallye2 családjából került ki, mégpedig a Nagy Tamás-Folinek Balázs duó személyében. Nagy Tamás mesélt az új autóval eltöltött első napjairól.

Rallye2.hu: Úgy hírlik, hogy új autót szereztetek be az előttünk álló évadra, és ez kategória váltással is fog járni…

Nagy Tamás: A hír igaz, Kuncz Dezsőék Hondáját vettük meg, ezzel az „űrhajóval” tervezzük az idei évünket. Az autó természetesen nagyon tetszik, de irtó szokatlan még nekem az egész gép, hiába egy ugyanolyan kasztni vesz körbe minket, mint a tavalyi autónkban. Jelenleg az ideális üléspozíció kialakításán dolgozunk, de ezen kívül még számtalan dolgot kell átnéznünk az egri rajtig. De abban biztos vagyok, hogy nekünk kevesebb új dolgot kell majd az autónkban megszokni, mint az ellenfeleinknek, akik szintén szép nagyot újítanak az idei évre.

Rallye2.hu: Ezek szerint a ti autótoknak is más fizeti innentől kezdve a kötelező biztosítását…

Nagy Tamás: Igen, a mi autónk is elkelt, 2011-ben már az első osztályban rója majd a pályákat, az N/2-es kategóriában.

Rallye2.hu: És hogyan muzsikál a Nautilus? Ne mond azt, hogy még nem „küldted meg”…  🙂

Nagy Tamás: 😀 Elég kalandosra sikerült az ismerkedésünk.

Rallye2.hu: Na ne!

Nagy Tamás: Dehogy nem… 😀 Nincsen rózsa tövis nélkül. 🙂 Amikor hazaértünk az új szerzeménnyel, leálltam vele a trailerről, és rögvest mentünk is egyet vele. Akkor még nem is volt gond, mivel amolyan barátkozós tempóban közlekedtünk. A gond akkor kezdődött, mikor elfeledkeztem arról, hogy az átvétel előtti bemutatáson Dezsővel össze-vissza csavargattuk a fékerő szabályozót, én pedig még egyáltalán nem voltam otthon a fékerő szabályozó kérdésében. Ebből kifolyólag nagyjából 90-el sikerült úgy keresztbe állnom egy elég szűk helyen az autóval, hogy 😀 rögvest lefagyott a vigyor mindenki arcáról, aki végig nézte a mutatványt. Közel volt a padka is, csupán az volt a kérdés, hogy hová fogok beérkezni tetővel előre. 🙂

Rallye2.hu: Végül is jó kasztnis ismerősötök kerül, ha jól tudom… 🙂

Nagy Tamás: Elég peches voltam, de mázlim is volt, tehát szerencsésen megúsztam a kalandot, nem volt gond, megoldottuk, csak egy pillanatra olyan furcsa érzéseim támadtak… 🙂 Év közben pedig majd meglátjuk mi lesz, mivel az biztos, hogy ezzel a kocsival több esélyünk lesz, mint a tavalyival volt.

Rallye2.hu: A navigátorod, Balázs ugye marad melletted?

Nagy Tamás: Marad, a fene egye meg és nem akar fogyni! 😀

Rallye2.hu: Ezt is leírhatjuk?

Nagy Tamás: 😀 Le, de azt is leírhatod, hogy én is abbahagytam a diétát, mert most már annyival erősebb kocsi lesz alattunk, hogy nem kell diétáznom. 🙂

Rallye2.hu: Eger…

Nagy Tamás: Tavaly sajnos nem voltam itthon az Eger Rallye időpontjában, és ez azért is szomorított el akkor nagyon, mert nagyon szeretem a pályákat, a hangulatot, a várost, és az egész versenyt, úgy, ahogy van. Nekem nagyon bejött mindig is ez a futam. Ezért is várom már nagyon az évadnyitó futamot, már nagyon benne van a lábamban, hogy mennénk, versenyeznénk, és próbálnánk az új autónkat.

Rallye2.hu: Akkor megnyugtattál, hogy nem vagyok egyedül ezzel az érzéssel, hogy nem nagyon tudok már megülni a hátsómon. 🙂  Köszönöm a beszélgetést, és sikeres évet kívánok neked a Nautilus kapitányi ülésében.

Salánki GáborHa tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!