Ikonikus, már-már leltári számmal felruházott párosától köszön el – reméljük csak időlegesen –  a Rallye2 Bajnokság, hiszen az ifjúsági tagozatunk, azaz Molnár Ferenc és Kása Ferenc úgy érzi, hogy kijárta a második osztályt, ezért 2024-ben a harmadikba lép. Nagyon sok sikert kívánunk nekik! Molnár Ferenccel beszélgettünk.

Hogy alakult a 2023-as évetek?

Három ORB2-es versenyen vettünk részt 2023-ban, a Salgó, az Eger és a Diósgyőr Rallye-n. Összességében azt mondhatom, hogy mind a három versenyünk jól sikerült, célba értünk, a 2WD Kupában kétszer ezüstérmesek lettünk, Diósgyőrben pedig Rónavölgyi Endréék sajnálatos kiesését követően felállhattunk a dobogó felső fokára és ezzel év végén kupagyőztesek lettünk. Kivétel nélkül mindenütt nagyon jól éreztük magunkat, de nekünk csak ez volt a fontos, hobbisták vagyunk nem vívunk életre-halálra. Eger az valami brutálisan forró volt, nem szeretjük a hőséget, bődületes meleg volt Egerben, de meglepő módon valahogy kibírtuk, egész jól viseltük a hőséget, nincsenek rossz emlékeink róla. Nem sokat mentünk 2023-ban, de ahol rajthoz álltunk, ott teljes odaadással, készültünk és autóztunk. A 2WD Kupában igazából elég kis mezőny jött össze, általában a második helyen tudtunk autózni. A Rallye2 Bajnokság abszolút értékelésében a középmezőnyben találtuk meg valahol a helyünket, de az nem is volt lényeges nekünk. A 6-os kategóriában és az összetettben már annyira elmentek mellettünk, technikailag a vetélytársak, hogy nem tudtuk velük eredményesen felvenni a harcot. Ha úgy vesszük a mi Hondánk tulajdonképpen már egy Historic Bajnokságba való autó. Az évvel elégedettek vagyunk, de nagyon sajnáljuk, hogy végül nem Endrék nyertek, hiszen ők érdemelték volna meg a győzelmet, de így alakult. Annyiból viszont nagyon örülünk a győzelmünknek, hogy a 2WD Kupában nem tudom, hogy megyünk-e még valaha életükben, így most azt mondom, hogy sikerült tőle és az ORB2-től is szépen elbúcsúznunk.

A cikk a fotógaléria alatt folytatódik.

Ezek szerint komoly változásra készültök 2024-ben…

Igen, bajnokságot váltunk, a Rallye3-as mezőnyt fogjuk erősíteni. Beláttuk, hogy autót kellene váltanunk, hogy lépést tudjunk tartani az ORB2-es párosokkal és a hírek szerint a 2WD Kupa létszáma az idei évre még a tavalyihoz kevéshez képest is jócskán megcsappan. A mi autónkkal pedig – ahogy említettem – nincs esély a 6-os kategóriában és a Rallye2 abszolút értékelésében labdába rúgni. Nem tudnánk kivel versenyezni. A Rallye3-at már próbáltuk korábban, akkor nem nyerte el a tetszésünket, de azóta sokat fejlődött. Rövidebb, mint egy Rallye2-es futam, de ugyanúgy vannak most már etapok, több gyorsasági szakasz, igazi rallye formája lett, ezért döntöttünk úgy, hogy 2024-ben ott indulunk. Nem is baj, hogy egy kicsit kevesebb lesz a versenytáv, mert nem vagyunk már annyira fiatalok, szerintem nekünk ez így elég, de mégis autózhatunk, kikapcsolódhatunk, kiszakadhatunk a hétköznapokból, a munkából egy hétvégére. Úgy érezzük, hogy a Rallye2-es évek után jó lesz a Rallye3-ban menni, talán kevesebb időt fog felemészteni egy-egy futam, de például az Esztergom-Nyerges Rallye-n is részt vehetünk a rajtceremónián, autózhatunk, és ez teljesen kielégít bennünket. Jelenleg teljes erőbedobással készülünk az évnyitóra, március végén fogunk bemutatkozni a Rallye3 mezőnyében.

Rallye2.hu/ORB2.hu – Salánki Gábor

Ha elolvastad a cikket, akkor segítsd kérlek  a munkánkat!
Dobj rá egy LIKE-ot, vagy oszd meg  a Facebookon!
Neked egy kattintás, nekünk pedig dolgozik az algoritmus.
Köszönjük!

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!