Horváth Ádi és Szekszárdi Arnold a Nyerges Rallye-n még sajnos nem tud bemutatkozni, de a fiatal páros azon van, hogy minél előbb csatlakozhasson az ORB2 mezőnyéhez. Horváth Ádámmal beszélgettünk.

Egy futamon indultatok tavaly, soha nem versenyeztél még az ORB2-ben, mégis sikerrel vetted az első akadályt.

Nemhogy az ORB2-ben, hanem sehol máshol nem versenyeztem korábban, versenyautó volánjánál nem ültem az Eger Rallye előtt. Tavaly júliusban nagyon örültem neki, hogy Egerben rajthoz tudtunk állni a Rallye2 Bajnokság mezőnyében, mert ezzel egy régi álmom vált valóra, ráadásul éppen a kedvenc városomban és környékén valósult meg mindez. Csodálatos vidék, rendesek az emberek, megtiszteltetés volt átgurulni a Dobó téri rajt és céldobogón is. Maga a verseny nem úgy sikerült, ahogy azt elképzeltem, más célkitűzés volt, mert én azt hittem, hogy az elejében jobban el lehet kapkodni az embereket, de hamar megtapasztaltam, hogy az ORB2-es fiúk rettentően gyorsak. Problémánk is adódott, azt a csapat orvosolta, hálás vagyok nekik azért, hogy az első perctől kezdve segítették a versenyünket. A lényeg, hogy átestem a tűzkeresztségen, dr. Orsival abszolváltam életem első igazi rallye futamát.

Eger után nem láttunk már 2023-ban, de a madarak folyamatosan csiripelték, hogy jönni akarsz idén is a Rallye2-ben, sőt saját autó vásárlásán töröd a fejed. Mi az igazság? Hogy áll a projekt? Mik a tervek 2024-re?

Reménykedünk benne, hogy idén folytatódik az Eger Rallye-n elkezdődött történetünk, megvannak 2024-re a tervek, ehhez éppen autóvásárlásban vagyunk. A jobb1-be Szekszárdi Arnold ül majd, – ő is új név a rallyesportban – jó lett volna teljes szezont menni vele. Azonban megcsúsztak kicsit a dolgok, szerettünk volna már hamarabb autóhoz jutni, de nem sikerült. Teljesen új csapattal, a Horváth Ády Team-el leszünk ott remélhetőleg minél hamarabb a szervizparkban, de egyesületi szinten nem tervezünk változást. A szervizelést magunknak oldjuk majd meg, ha saját autónk lesz. Jelenleg egy Lada VFTS-re igyekszünk szert tenni, most várunk az ámenre, hogy az autót valóban meg lehet-e vásárolni vagy nem? Bízok benne, hogy a tulajdonos igent mond az ajánlatunkra és elindulhatunk a kocsiért. Elképzeléseink szerint idén ORB2-ben maradunk és megpróbálunk sokat tanulni, gyorsulni, aztán jövőre már egy kicsit az elejében is akarunk kocsizni. Persze csak, ha a technika is megengedi.

Nyerges Rallye-n láthatunk benneteket?

Ha jól figyeltek, akkor a nézők közt esetleg igen. 🙂 Rajthoz állni – elsősorban az autó hiánya miatt – biztosan nem fogunk, viszont az év második felére már tervezzük, hogy mi is ott leszünk a startvonalnál. Addigra megcsinálunk mindent az autón, módosításokat is készülünk eszközölni. Persze csak akkor, ha megvetjük… Ha elkészült minden utána szeretnénk tesztelni, kipróbálni a VFTS-t, kisebb, kormánytekergető futamokon, hogy az év második felétől némi tapasztalattal a tarsolyunkban csatlakozzunk az ORB2-es ellenfelekhez, gyűjtsük a kilométereket és megkezdjük a felkészülést 2025-re.

Rallye2.hu/ORB2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!