Bartók Bence, ahol tavaly rajthoz állt ott győzni is tudott a P13-ban, mégis csak egy győzelmi trófeát vihetett haza. Ezen az arányon szeretne javítani 2024-ben, immár dr. Orsival. Bartók Bencével és dr. Orsival beszélgettünk.

Hogy alakult a tavalyi évetek?

Felemásan, mert amikor tudtunk menni, meg az autó is úgy akarta, hogy jól szerepeljünk, akkor az időeredményeink kifejezetten jók voltak a P13-as géposztályban és az összetettben is sikerült legtöbbször jól szerepelnünk. Az Eger Rallye-n kategória győzelmet arattunk, átgurultunk a céldobogón, ezután éreztem úgy, hogy jól ülünk Szekeres Szabival a kocsiban, a párosunk kellően összeszokott az autóban, és az addig elért eredmények alapján bizakodva vártuk az évzáró Diósgyőr Rallye-t is. A kiváló eredmények legnagyobb örömünkre ott sem maradtak el, beértünk a célba, megnyertük a P13-as kategóriát, de később kizártak minket egy katalizátor probléma miatt. Salgótarjánban az utolsó szakasz vége és a céldobogó közt kellett etapon félrehúzódnunk, egy műszaki hiba miatt. Ott is az első helyen végeztünk volna, a pályán mi voltunk a leggyorsabbak. Sajnos az elmúlt év így telt el, de sokat tudtam tanulni ezekből a versenyekből és sokat mentünk az autóval a lehetőségekhez képest.

A cikk a fotógaléria alatt folytatódik.

Hogyan tovább 2024-ben?

Az idei évre több újdonsággal és újítással készülök, folyamatosan dolgozok az autón, amikor beszélgetünk a gépkönyvezésre készülök, amin, ha minden jól megy mire ezeket a sorokat olvassátok már sikeresen túl is leszek. A technikára próbáltam alaposan rágyúrni a téli szünetben, hogy minél jobban egyben legyen, minél kevesebb olyan pont legyen, ami rizikós az autóban. Új navigátort kellett keresnem, így Dr. Oláh Orsolyával, azaz, dr. Orsival fogok indulni és teljes évet tervezünk idén a Rallye2 Bajnokságban. Természetesen szeretnék minél jobban szerepelni, jó lenne gyorsulni a tavalyi tempónkhoz képest miután összeszoktunk aztán pedig meglátjuk, hogy hová érünk oda.   Ahogy mondtam teljes évre, vagyis hat ORB2-es versenyre készülünk, így az Esztergom-Nyerges Rallye-n természetesen mi is ott leszünk és remélem, hogy jó nagy lapáttal kezdjük el dobálni a pontokat a tarsolyunkba.

Érdekes év elé nézel Orsi!

Az idei szezonom bizakodóan indul, végre nem csak 1-2 versenyen fogok navigálni és a többi futamot szomorúan figyelni. Bencével most először fogunk együtt menni, de úgy érzem, hogy nem lesz gond. Nagyon ügyes, én pedig igyekszek majd hozni azt a szintet, amivel még jobbak lehetünk, hogy jó eredményekkel zárjuk a versenyeket. A Lada szerencsére már nem lesz ismeretlen, navigáltam már korábban Ladában. Nem titok, hogy mindkettőnknek az a célja, hogy kategóriában és abszolútban is minél jobb helyen végezzünk. Ennek szellemében szeretnénk már odaállni az Esztergom-Nyerges Rallye rajtjához is.

Rallye2.hu/ORB2.hu – Salánki Gábor

Ha elolvastad a cikket, akkor segítsd kérlek  a munkánkat!
Dobj rá egy LIKE-ot, vagy oszd meg  a Facebookon!
Neked egy kattintás, nekünk pedig dolgozik az algoritmus.
Köszönjük!

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!