Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Molnár Ferenc: Elgondolkodunk a kategória váltáson

Molnár Ferenc és Kása Ferenc, az izgalmas csatákért, az aktív kikapcsolódásért tért vissza tavaly a Rally2 Bajnokság mezőnyébe, de idén, a vidámság mellett már szeretnének egy kicsit több figyelmet fordítani a jó tempóra is. Molnár Ferenccel beszélgettünk.

Mit terveztetek a 2020-as évre és mit tudtatok a tervekből megvalósítani?

A 2019-es esztendőben nem indultunk a Rally2-ben, kipróbáltuk helyette a Rally3-at, de úgy döntöttünk az elmúlt szezon előtt, hogy visszatérünk a Rally2 Bajnokság mezőnyébe. Nem terveztük azt, hogy minden futamon részt fogunk venni, ezért csak jó hangulatban akartunk autózni a versenyeken. A kötelező teendők mellett megmaradt szabadidőnkben törekedtünk arra, hogy pihenjünk, jókat beszélgetve kikapcsolódjunk, együnk, igyunk is egy kicsit a versenyhétvégéken, így az év végi összesítésnél túl sok jóra nem számítottunk.

Igaz nem is a kiemelkedő eredményeket kerestük a 2020-as futamokon. Általában jól éreztük magunkat, és amikor célba értünk sikerült elcsípnünk a 2WD kupában a harmadik, vagy a negyedik helyet. Megítélésem szerint nem voltak rosszak ezek a helyezések, de egy picivel többet vártunk önmagunktól. Talán, ha többet autóznánk, ha többször nyüstölnénk a Hondánkat, akkor jobban formába lendülnénk úgy még ez a vágyunk is megvalósulhatna. Kissé vegyesek az érzéseim, ha visszagondolok 2020-ra, de, amit kerestünk, azt nagyrészt megtaláltuk.

Mi volt a legjobb és a legrosszabb pillanata az éveteknek?

A kedvencünk egyértelműen a Salgó Rallye második és egyben ötödik gyorsaságija volt, a több, mint 26 kilométeres, rendkívül változatos, valamint izgalmas Bátonyterenye-Mátraalmás körgyorsasági. Ez első nekifutásra sajnos etap lett, de másodjára már mehettünk, ahogy a csövön kifért, rettenetesen élveztük az első métertől az utolsóig. A legkevésbé a Vértes Rallye-n örültünk, ahol tönkre ment a váltóban a negyedik fogaskerék, és ki kellett állnunk. Nem voltunk vidámak, mert elég alaposan felkészültünk a verseny előtt és a gyorsaságikon is sikerült jó tempót autóznunk, kiválóak voltak a pályák, szép eredmény volt kilátásban.

Az idei évről tudtok már valamit?

Igen. Mi már a márciusi, Orfű Rallye-n megkezdjük a versenyzést. Számunkra elég kedvezőnek tűnik az idei versenynaptár, jók a versenyek időpontjai, helyszínei. Nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy – ha a technika bírja, és mi is bírjuk szuflával – teljes évet menjünk 2021-ben, a Rally2 Bajnokságban. Jó volt a tavalyi év, de idén szeretnénk Kása Feri barátommal egy kicsit húzósabb tempót diktálni.

Nem könnyű a Type-R-es márkatársainkkal tartani a tempót, még N csoportosként is fel tudják adni a leckét nekünk azok a gépek a 2 literes motorjukkal. Kétségtelenül remek és gyors autók. A 6-os kategóriában pedig még ott vannak nekünk ellenfélként az R2-es autók is, így nem lesz könnyű a dolgunk idén sem. Lehet, hogy ezért egy kategóriával fentebb fogunk nevezni, az 5-ös géposztályba, az talán jobban feküdne nekünk. Ettől függetlenül 2021-ben is leginkább a 2WD kupára akarunk majd koncentrálni. Ha itt-ott befigyelne egy-két jobb eredmény, bármelyik fronton, akkor mi már nagyon boldogok lennénk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük