Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Kerekes László: Megszereztük a születésnapi meglepetésem

Kerekes Lacinak és Kerekes Rékának, azaz a ZúZoo-ZúZoocska párosnak eredményesen zárult a 2020-as szezon, 2021-re mégsem tud Laci túlságosan kecsegtető hírekkel szolgálni a Rally2-es szereplésükkel kapcsolatban. Kerekes Lászlóval beszélgettünk.

Mit terveztetek a 2020-as évre és mit sikerült megvalósítani?

Semmit nem terveztünk, ehhez képest igen jól végződött számunkra a tavalyi esztendő azzal, hogy az 5-ös kategóriában a második helyen végeztünk. Várjuk már nagyon a futárt a serlegekkel, hiszen a legértékesebb kupák lesznek ezek a gyűjteményünkben. Kár, hogy a helyzet miatt nem rendezhetik, rendezhették meg a Rallye Szakág díjátadó gáláját. Jó lett volna, ha ennek a szép eredménnyel záruló, de egyébként igen kaotikus évnek a végére egy emlékezetes fotóval, illetve ünnepséggel tehetünk pontot.

Mi volt az elmúlt szezon legjobb és legrosszabb pillanata a számotokra?

Tóth Zsolt tragédiájánál semmi nem lehetett rosszabb a 2020-as évben, az ő halála sajnos mindenre rányomta a bélyegét, nem csak nálunk. Negatívumként mindenképpen meg kell említenem, hogy három futamon sem volt rendes szervizhelyünk. Eléggé elszomorítónak éreztük ezt a helyzetet, de összességében egyébként jó volt minden. Az 50. születésnapomat egy év végi kupával szerettem volna megünnepelni, ezért az éves bronzéremért hajtottunk a jó évkezdet, a sikeres Salgó Rallye-nk után. Ebből lett meg a Pálháza Rallye végére az ezüst, amivel maradéktalanul elégedettek vagyunk.

Hogyan tovább 2021-ben?

Nem sok mindent tervezünk 2021-re, egyelőre szinte pang az ürességtől a versenynaptárunk. Valamennyit fogunk menni, szeretnénk autózni, de túlzásba biztosan nem fogjuk vinni a versenyzést. El kell, hogy mondjam, hogy részben megértem az elhangzott érveket, de nem vagyok azzal csöppet sem kibékülve, hogy megemelték az illetékesek az idei futamokra, a nevezési díjakat. Annak örültünk, hogy voltak versenyek 2020-ban, annak is örülünk, hogy minden bizonnyal lesznek 2021-ben is, mégsem vagyunk teljesen elégedettek. Az is előfordulhat, hogy az idei év végén eljön számunkra a búcsú pillanata, és a szögre akasztom a bukósisakomat.

Orfű?

Mi biztosan nem utazunk el Orfűre, mivel 450 kilométer lenne csak oda az út. Azon gondolkodom, hogy helyette inkább menjünk el a Salgó Rallye-ra előfutni, bár erről még senkivel sem beszéltem, nem tudom, hogy kivitelezhető lesz e? Az ORC mezőnyének a legvégén is szívesebben autóznék valahol a közelben, mint az ország túlsó végén. Mondjuk azt, hogy jelenleg csak tervezgetjük azt a szezonunkat, amit még valójában még mi sem tudunk, hogy pontosan miként fog alakulni.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük