Molnár Ferenc és Kása Ferenc fiatalokhoz méltó lendülettel, kiváló eredménnyel kezdte meg a 2022-es évet a Rally2 Bajnokságban, Orfűről a 2WD Kupa ezüstérmével tértek haza. Molnár Ferenccel beszélgettünk.

A Mecsekben sokszor jártatok már és szeretitek is az ottani pályákat, ha jól tudom.

Igen, ez pontosan így van. Jó ott versenyezni és az Orfű Rallye tavaly is remekül sikerült, nekünk csak jó emlékeink voltak róla. Innentől kezdve nem volt kérdés, hogy idén is Orfűn kezdjük meg a Rally2 Bajnokságot.

Ugyanígy láttátok idén is? Hogy sikerült az évnyitó futam nektek?

Igen. Tetszett a rendezés, kitűnők voltak a pályák, a kora tavaszi időpont, valamint a reggeli hideg ellenére szép idő kerekedett és a szervizparkban is jól éreztük magunkat. Egyetlen problémánk volt Orfűn, mégpedig az, hogy a verseny előtti éjszakán nem tudtunk valamiért szinte semennyit sem aludni, csak forgolódtunk az ágyunkban.

Ezen kívül minden rendben volt. Azt tudtuk mi is előre, hogy a mezőny nagyon megerősödött az idei évre, sejtettük, hogy nem az elejében fogunk kocsikázni, a középmezőnybe taksáltuk magunkat, elsősorban a 2WD Kupában szerettünk volna helyt állni, ami szerintem sikerült is. Ehhez mondjuk Péter Palkóék balszerencséjére is szükségünk volt, ők sajnos rossz napot fogtak ki, így tudtunk felevickélni egészen a 2WD Kupa második helyéig. Kell még gyorsulnunk, de érezhetően régen ültünk az autóban, a gumik sem úgy melegedtek, ahogy kellett volna, csúszkáltunk kicsit, inkább beosztóbban mentünk, mert be akartuk fejezni a versenyt. Lehetőleg a célban.

Ebben az autónk maximálisan partner volt. Nem mai darab már, van már technikai lemaradásunk is, de semmi gondunk nem volt vele a nap folyamán. Fejleszteni mi nem hiszem, hogy sokat fogunk már az autón, azzal kell gazdálkodnunk, ami van, minden percet élveznünk kell, amit még tudunk a versenyezni. Kalandunk egyáltalán nem volt, nagyon biztonságosan haladtunk, pedig mentünk gyorsan, a hetvehelyi gyorsasági megkívánta a nagy sebességet. Mindent nem vállaltunk el, lett volna benne még, de mindent nyugodtan akartunk csinálni, anélkül, hogy összetörnénk az autónkat. Lehet segített volna visszarázódni a tempóba, ha tesztelünk egy kicsit a rajt előtt.

Azon viszont elgondolkodtunk, hogy magunkhoz képest azért annyira rosszul nem mehetünk, mert Hetvehelyen háromszor is 1 másodpercen belül végeztünk a saját eredményünkhöz viszonyítva, nem sokat javítottunk, de nem is rontottunk az időnkön. Ez azt jelenti, hogy jól osztottunk be mindent, és már reggel sem óvatoskodtunk. Nem tudtunk később sem sokat javítani.

Az Eger Rallye-n folytatjátok?

Igen. Szeretnénk menni, ezért le is fogjuk adni az Eger Rallye-ra a nevezésünket. A szállásunk már megvan, úgyhogy mi már szinte készen állunk. Az előzetes információk alapján az egri is egy jó kis verseny lesz, ráadásul nekünk nagyon tetszik, hogy a Rally2 és a Rally3 megy csak együtt. Elgondolkodtunk azon is, hogy lehet, hogy nekünk a Rally3-ban lenne a helyünk, mert ott olyan 6-os kategória van, ami számunkra is értékelhető, elfogadható, az autónknak inkább megfelelő, mint a Rally2 Bajnokság 6-os géposztálya, tele R2-es versenyautókkal. De egyelőre maradunk a Rally2-ben, és nagyon várjuk már a bajnokság második futamát, az egri folytatást.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!