molnár ferencMolnár Ferenc és Szecsődi Norbi egyáltalán nem jön zavarba, ha le kell jönni az aszfaltról, hiszen a murván is nagyon szépen helyt szoktak állni legyen szó akár Bükfürdőről, akár Aradról. No idén egyik helyen sem rendeznek sajnos Rallye2-es futamot, így marad Veszprém, ahová már teljesen készen áll a bordó-sárga Honda és annak legénysége.

Rallye2.hu: Hogyan készültetek a Veszprém Rallye-ra? Végeztetek már az autó felkészítésével?

Molnár Ferenc: Az autónk az már teljesen rendben van készen áll a hétvégi Veszprém Rallye-ra. Felkerültek rá a murva gumik, felemeltük a hasmagasságát, ami elengedhetetlen ezekhez a pályákhoz, főleg a lőtéri gyorsaságira gondolok. Videózással is tréningezek, bár nem néztem végig a pályákról készült és talált felvételeket, és ezeken néhol elég hosszú egyeneseket láttam, tempós szakaszokra készülök. Szombaton reggel vágunk neki a veszprémi túrának, fölvesszük az itinert, bejárjuk a pályákat, majd a tapasztaltak tükrében felállítjuk az idei veszprémi taktikánkat, ami remélem meghozza majd a gyümölcsét. Az természetes, hogy a helyszínen szembesülünk a pontos körülményekkel, de nagyon bízok abban, hogy remekül sikerül az évad első murvás versenye, ez a talajtípus amúgy is eléggé fekszik nekünk, amikor célba érünk rajta legtöbbször valamilyen jó eredmény is kijut az ilyen versenyek után.

Rallye2.hu: Ha már ilyen jól álltok idővel akkor tesztelésre készültök e a verseny előtt?

Molnár Ferenc: Elég sokat mentünk már ezeken a pályákon, jól ismerjük őket és ezeknek a régről begyűjtött tapasztalatoknak a segítségével fogjuk elkészíteni a beállításainkat ezért nem fogunk tesztelni. Régebben volt, hogy teszteltünk, de szinte sohasem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, nem voltak nekem sikeresek ezek a próba körök. Ha például van egy nagy kő, vagy bucka teljesen máshogy tud ott viselkedni az autó, mint ahogy egy teszten beállítjuk. A lényeg, hogy ésszel autózva, beosszuk az autót, és így garantáltan át tudjunk gurulni a céldobogón.

molnár ferenc 1

Rallye2.hu: Köszönjük a beszélgetést és sikeres célba érkezést kívánunk a hétvégi futamra!

Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!