Keszler MátyásTurbó csere közben értük utol Keszler Mátyást, aki csapatával hatalmas erőbedobással készül a 20. Veszprém Rallye-ra és az azzal járó murva csapatásra. Matyi bácsi nem kis meglepetéssel szolgált nekünk a hétvégi felállással kapcsolatban.

Rallye2.hu: Amikor fölvetted a telefont azt mondtad, hogy éppen a turbót cserélitek az Auditokon. Hogy álltok a felkészüléssel?

Keszler Mátyás: Napok óta dolgozunk az autón, és sok mindent kicseréltünk rajta és benne, remélem most már készen leszünk végre. Volt a szélvédő és a turbó cserélve, egy másik futóművet „kukáztunk” 🙂 alá, most megyünk gumit szereltetni, de holnap, azaz pénteken szeretnénk odaérni Veszprémbe, Misi barátommal, amikor lehet elkezdünk tréningezni, én szeretem ezeket a pályákat, szeretnénk befejezni a versenyt, tavaly sikerült, bízok benne, hogy idén is így lesz.

Rallye2.hu: Általában a versenyek előtt nem szoktál a barátaidról beszélni. Miért is fontos most nekünk a te Misi barátod, mit tudhatunk róla?

Keszler Mátyás: Dr. Dézsi Mihály barátomról van szó, aki még az életében egyszer sem indult rallye versenyen, de most megcsináltatta a licencét, és így a hétvégén be tud ugrani Hágen Zoli helyére navigálni, aki a verseny idején Olaszországban tölti az idejét. Ez azt jelenti, hogy Veszprémben új navigátort avatok a jobb1-ben. A következő futamtól kezdve viszont már újra Zoli olvassa nekem az itinert.

Rallye2.hu: A tréningezést az esetleges tesztelést hogyan tervezitek?

Keszler Mátyás: Elég szűkös a rendelkezésünkre álló idő, a pályák messze vannak és szombaton még ott a gépátvétel és az egyéb teendők is. Lesz mire figyelni. Igyekszünk a lehető legpontosabban felírni a pályákat, és a szabályok adta keretek között a lehető legtöbbet tréningezni.

Keszler Mátyás 1.

Rallye2.hu: Ti nem voltatok ott Miskolcon, ezért azt kérdezném, hogy az évadnyitó Eger Rallye után mit kellett javítanotok a versenyautótokon?

Keszler Mátyás: Hát Eger után egy elég nagy beavatkozásra, mondhatni egy komplett szívátültetésre volt szükség. Motort cseréltünk, mert csapágyas lett az öreglány szíve, szerezni kellett bele egy másik motort. Most tesztelgetjük, próbáljuk eltalálni, hogy mi lenne neki a legjobb beállítás, nem szeretném, ha cserben hagyna minket. Az időjárásra is figyelni kell majd, bár még nem néztem utána, hogy mit jósolnak a hétvégére a szakemberek.

Rallye2.hu: Tervek, vágyak? Milyen eredményt szeretnétek elérni?

Keszler Mátyás: Nem igazán ismerem még az idei mezőnyt pont az egri fiaskónk miatt, de remélem, hogy az F csoport dobogójára felférünk majd. A nevezési lista tanulsága szerint egy mitsubishis páros és az F/2, valamint az F/1géposztály párosaival kell majd ezért csatáznunk. Szeretnénk megismerkedni a mezőnnyel, autózni egy jót és nekem az is fontos, hogy az újonc navigátorom élvezze a versenyzés minden pillanatát!

Rallye2.hu: Köszönöm a beszélgetést és eredményes Veszprém Rallye-t kívánunk nektek!

 Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!