Elnökségi közlemény

Az MNASZ Elnöksége megkezdte az előzetes egyeztetéseket a Nemzeti Közlekedési Hatósággal, a sportrendszám, és a sportcélra átalakított gépjárművek hatósági műszaki vizsgáztatásának kérdésében.

Ezeknek a kérdéseknek a hatósággal történő egyeztetése az alapfeltétele, hogy a sportcélra átalakított gépjárművek sporteszközzé nyilvánítása megoldható legyen, és ezt követően ezekre a gépkocsikra vonatkozhassanak a sporteszközökre meghatározott kedvezmények.

A tárgyalások első lépésében az NKH részéről felmerült az igény, hogy a MNASZ-nél egy átlátható, a visszaéléseket kizáró, a szabályokat minden körülmények között betartó gépkönyvezési rendszer kerüljön kialakításra.

Az MNASZ Elnöksége a jelenlegi gépkönyvezési rendszer – fenti szempontok szerinti – átalakítását tervezi. A jelenlegi rendszer gyenge pontjainak felderítése érdekében az MNASZ Elnöksége teljes körű belső ellenőrzést rendelt el, mely ellenőrzés át kívánja világítani az elmúlt évek gépkönyvkiadási gyakorlatának műszaki és gazdasági vonatkozásait.

Fentiekkel párhuzamosan az MNASZ Elnöke fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett az MNASZ gépkönyvekkel kapcsolatos adatkezelési és MNASZ tulajdonú eszköz elszámolási anomáliák ügyében.

MNASZ Elnökség

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!