Marton Zoli és Horváth „Titti” Krisztián az Orfű Rallye-ra autót vált, de amint lehet újra a saját Renault Clio-jukkal állnak majd rajthoz a Rally2 Bajnokság futamain. Marton Zoltánnal beszélgettünk.

Mit terveztetek a 2020-as évre és mi jött össze a tervekből?

Igazából tervek nélkül vágtunk neki az elmúlt évnek mert elsősorban az autóépítésnek szenteltük 2020-at. Ettől függetlenül azt gondoltuk, hogy többet fogunk autózni. A vártnál kevesebb kilométert gyűjtöttünk, aminek az okát már úgyis mindenki tudja, nem csináltunk titkot belőle.

Sikerült a kocsit 2021-re gatyába rázni?

Teljes felújításon esett át a járgány, sokat dolgoztunk rajta, de még jelenleg sincs olyan formában az autónk, ahogyan azt én elképzeltem. Egy évnél is régebben készül már bele az új motor. Elhatároztam, hogy amíg azt nem tudjuk beszerelni, addig nem vetjük be a kocsit versenyen. Ezért döntöttem úgy, hogy a Renault Clio-t nem dobjuk be a mély vízbe Orfűn, hanem inkább bérlünk helyette egy másik versenyautót.

Hol láthatunk titeket idén?

Elméletileg sok versenyzést terveznék az idei szezonra, de nem feltétlenül gondolkodom teljes bajnokságban. Jelenleg egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy minden versenyen ott leszünk a Rally2 Bajnokságban, mert roncsderbi futamokon is részt szeretnék venni, sőt ezen felül még egy harmadik bajnoki sorozatot is kiszemeltem, amiben szintén szeretnék részt venni. Több vasat készülök a tűzben tartani, minden attól függ, hogy mit enged meg majd az időm.

Az Orfű Rallye úgy látszik, hogy belefér az idődbe, hiszen neveztetek.

Igen, és az a tervünk az, hogy a nevünk a célba érkezőket összesítő listán is ott legyen. Mindenképpen célba akarunk érni a bérelt Citroen C2R2-nkkel. A pályák közül nekem Árpádtető sajnos nem jön be, a másik két gyorsasági viszont nagyon tetszik. Mindegyiken mentem már, emlékszem, hogy szeretem őket, de néha már elfelejtem, hogy melyik pálya melyik is pontosan, így lehet, hogy a pályabejáráson ér még pár meglepetés. Az eredmény természetesen érdekel majd minket, de a legfontosabb az lesz nekünk az Orfű Rallye-n, hogy amikor célba érünk, akkor jó kedvünk legyen. Az összes többi nem számít.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!