Kóródi Koppány és Kapás Attila a tavalyi, bemutatkozó éve után 2021-ben már komolyabb célokat tűzött ki maga elé a Rally2 Bajnokságban. Kóródi Koppánnyal beszélgettünk.

Tavaly három versenyen álltatok rajthoz a Rally2 Bajnokságban. Milyen volt az elmúlt évetek?

A Salgó Rallye-n kezdtük el a szezont, az egyedi rajtengedélyesek kategóriájában. Nekünk rögtön két gyorsasági szakaszt is etappá nyilvánítottak, majd az igazi etapon szétesett a hátsó fékünk, így gyakorlatilag versenyzés nélkül álltunk ki az évnyitó futamon. A Miskolc Rallye-nak nagy reményekkel vágtunk neki. A prológ egészen jól is sikerült, hiszen olyan jó időt sikerült autóznunk a salakpályán, – amin egyébként korábban még soha nem vezettem – hogy nem sokkal a Rally2 Bajnokság mezőnyének a vége előtt még az abszolút első helyen álltunk. Végül a 65 párost felvonultató mezőnyből a nyolcadikak lettünk. A többit sajnos mindenki tudja, a verseny elmaradt. Az Eger Rallye nekem szinte hazai pálya volt, hiszen én Ózdon lakok. Attilának sem voltak ismeretlenek a szakaszok, tőle egy picit messzebb vannak, mivel ő sajószentpéteri, de ment már rajtuk korábban. Célba értünk, egy számunkra teljesen jó eredménnyel, összességében pedig egy fantasztikus futam volt nekünk az Eger Rallye. Mindezt úgy élhettük át, hogy a rövidre sikerült Salgó és Miskolc Rallye-t leszámítva, a pályafutásom során mindössze egyetlen Rally3-as versenyen álltam rajthoz, Sajókazán, 2019-ben.

Mik a terveitek a 2021-es évre?

Jóval nagyobb terveink vannak 2021-re, mint 2020-ra. Szeretnénk minél többet autózni, ezért azt tűztük ki magunknak célként, hogy az összes Rally2-es futamon részt veszünk, ami a versenynaptárban szerepel, és megrendezik. Ez sok mindentől függ, de ez az elképzelésünk jelenleg. Nekem vannak még ettől is komolyabb terveim, amiket az első versenyen, az erőviszonyok felmérése után tudok pontosítani.

Ennek megfelelően már márciusban leadtátok a nevezéseteket az Orfű Rallye-ra…

A környéken még soha nem versenyeztünk, ismeretlenek a pályák, de az biztos, hogy egy gyermekkori álmom fog valóra válni a versenyen. Sok videót néztem meg már végig egészen fiatalon is a méltán legendás mecseki pályákról, most pedig ott lehetek, és versenyzőként mehetek rajtuk. Ezért neveztünk erre a számunkra igencsak távoli megmérettetésre. Mindenképpen szeretnénk célba érni, teljesíteni a versenytávot, és titkon abban is bízunk, hogy a végelszámolásnál, egy jó szerepléssel odaérhetünk a Rally2 Bajnokságban, akár a tíz legjobb páros közé is.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!