Lőrik László és Zsiga Zsolt az év utolsó három versenyén zsinórban háromszor is dobogóra állhatott, ennek, valamint a diósgyőri ezüstérmüknek köszönhetően az év végére is sikerült megszerezniük a P13-as géposztály második helyét. Lőrik Lászlóval beszélgettünk.

Győrben kategóriagyőztesként zártátok a hétvégét. Milyen tervekkel indultatok el ezután Diósgyőrbe?

Szerettük volna Miskolcon is megtartani a szép eredményeket, úgy voltunk vele, hogy ha sikerül a kategóriánk harmadik helyén célba érnünk, akkor az, ha nem is elég az év végi elképzeléseinkhez, de mindenképpen egy nagyon jó lezárása lett volna 2023-nak. Nagyjából be is jöttek a tervek, meglett a bronzérem, jókat csatáztunk az ellenfeleinkkel. A céldobogó után a géposztályunk leggyorsabb versenyzőit, Bartók Bencééket a futam legvégén sajnos kizárták, így mi is előre léptünk egyet, hozzáteszem teljesen váratlanul.

@rallye2.hu

Lőrik László-Zsiga Zsolt Diósgyőr Rallye 2023 Rallye2 Gy1 Mályinka-Garadna Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

A pályán is ennyire gyorsak voltatok? Itt hamar átugrottál az egész versenyen. Mi történt veletek a két nap alatt?

Szombatra érzésem szerint jól választottuk ki a gumikat, jók voltak, Zsolti jól mondta az itinert. Tudjuk, hogy Bencééknek adódtak gondjai, büntetést is kaptak, de mi éjszakáztunk a P13-as géposztály első helyén. Vasárnap az időjárás megtréfált minket, mert csak 5-ös gumit vittünk magunkkal, ezek pedig az első két-három szakaszra kevésnek bizonyultak. Túl kemények voltak, nem bírtuk rendesen bemelegíteni őket, ezért úgy voltunk vele, hogy autózzunk inkább biztonságosan, de vigyük haza épségben a kocsinkat. Két kisebb kalandunk adódott, de mindkettőt kezelni tudtuk, mielőtt veszélyesebbre fordult volna a szituáció.

Nem úgy, mint Bartha Nándiék, akik sajnos az első szakaszon összetörték az a kocsijukat, mi értünk oda hozzájuk először. Kár, hogy így alakult, mert ők nagyon rá voltak pörögve a hazai versenyükre, kifejezetten fontos volt nekik a Diósgyőr Rallye. A defektet megúsztuk, az autónk rendben volt, bár a váltó az rakoncátlankodott, de a téli szünetben rendbe szedjük. Lesz rá időnk. Év végén sikerült megszereznünk a P13-as kategóriában a második helyet, amivel maximálisan elégedettek vagyunk. Nem számítottunk semmilyen helyezésre, nemhogy arra, hogy dobogóra is állhatunk 2023 után.

Mi a terv a szabadidőben? Lesz még idén versenyetek, vagy csak jövőre?

Tesztjelleggel, egy jó nagy családi kiruccanással egybekötve, csak a nézők kedvéért, lehet, hogy benevezünk év végén a Szilveszter Rallye-ra, de ez még nem biztos. Az viszont igen, hogy 2024-ben is az ORB2-ben és a P13-ban szeretnénk rajthoz állni. Remélem akkor is ugyanolyan jókat veretünk majd a többiekkel, mint az idei év versenyein.

Rallye2.hu/ORB2.hu – Salánki Gábor

@rallye2.hu

Lőrik László-Zsiga Zsolt Diósgyőr Rallye 2023 Rallye2 Gy5 Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!