Strider Zoltán és Borsfai Dávid nagy kavarodásban volt a Diósgyőr Rallye első napján, de vasárnapra kitisztult nekik minden és a kemény, 6-os géposztályban beverekedték magukat a Top5-be. Strider Zoltánnal beszélgettünk.

Győrben a mezőny elejében sikerült végeznetek, így matematikai esélyetek még maradt a Diósgyőr Rallye-ra az ORB2 abszolút bajnoki címének az elhódítására. Mik voltak a miskolci tervek és mit vártatok az évzáró futamtól?

Jól mondtad, matematikai esélyünk volt még és ez nyilván jól esne mindenkinek, mi is így voltunk vele. Ellenben tisztában voltunk azzal, hogy a végső sikerünkhöz őrületesen nagy mák és mások balszerencséje is kellene, utóbbit viszont nem szerettünk volna. Egri vagyok, nincsenek messze a Miskolc környéki szakaszok, azt tudtam róluk, hogy szűkek, dobálósak, nem túl jó minőségűek, éppen ezért nem a szívem csücske egyik sem. Talán Lyukóbánya lehetett volna, az jobban hasonlít az egri szakaszokhoz, ami az én stílusomnak valamivel kézenfekvőbb feladat valószínűleg, de nem szerepelt végül az útvonallapon. Sejtettük, hogy az elejétől valamennyit kapunk, de az volt a fontos, hogy ezt a hátrányt, amennyire csak lehet minimalizáljuk. Ez szerintem nem sikerült rosszul, lőtávolban tudtunk maradni az ellenfeleink mögött.

@rallye2.hu

Strider Zoltán-Borsfai Dávid Diósgyőr Rallye 2023 Rallye2 Gy1 Mályinka-Garadna Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

Mi lett a vége? Hogy sikerült a versenyetek Diósgyőrben?

Az összetettben hatodikként a 6-os kategóriában pedig ötödikként zártuk a futamot és az év végén is pontosan ugyanez az eredmény született. Azt gondolom, hogy Diósgyőrben, a szombati napot a gumik tekintetében eltaktikáztuk, mert mindkét körben olyan gumikat szereltünk fel az autóra, amik éppen akkor, az adott pillanatban nem bizonyultak ideálisnak. Nagyjából vasárnapra raktuk össze, hogy mivel kellett volna kigurulni a gyorsaságikra. Szombaton sokan akartak nekünk segíteni, de végül teljesen összezavarodtunk. Amikor hallgatnunk kellett volna valakire, akkor nem tettük, amikor meg nem kellett volna, akkor meg hallgattunk, alaposan megkavarodtunk. 🙂 Ha nem így teszünk, akkor szerintem jobban alakulnak a szombati dolgaink, szerintem ennek köszönhetően hagytunk bent jó pár másodpercet az első napi szakaszokon.

Abban viszont biztos vagyok, hogy akárhogy is gumizunk, az abszolút értékelésben sehogy sem fértünk volna fel a dobogóra. Ettől függetlenül jól éreztük magunkat az autóban, jó volt a verseny, csak a négy nap miatt kissé fárasztóra sikeredett. Csütörtöktől vasárnapig mindig volt valami elfoglaltságunk. Szállást én nem foglaltam, mert Eger kb. 40 percre van Miskolctól, de 4 órakor kellett kelnem, ami kivette belőlem rendesen az energiát. Így is végig csináltuk. Egyedül az nem tetszett a hétvégében, hogy a prológ nem volt ezúttal része a Diósgyőr Rallye-nak, de annak örültünk, hogy ha különálló rendezvényként is, de körözhettünk a salakon. Én nagyon szeretem, hozzátartozik a borsodi versenyhez. A prológon résztvevő hét Rallye2-es páros közt első időt értünk el és az összes induló elsőkerék meghajtású autó közül is mi lettünk a leggyorsabbak. Reméljük a következő Miskolc, vagy Diósgyőr Rallye-ra visszatér a salakpálya az őt megillető helyére.

@rallye2.hu

Strider Zoltán-Borsfai Dávid Prológ a Miskolc Rallye Kápáért 2023.09.29.

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

Ha az egész évet vesszük, akkor azt látjuk, hogy az egri pontjaink nagyon hiányoznak, de másoknak is vannak ilyen versenyei, hogy ha ez nincs, vagy az nincs, akkor jobban sikerül a szezon, több a pont. Nagy kavarodás volt az évben, sok volt a keresztbeverés, öt autón is szerepelt a 201-es rajtszám, az év végi kiemelkedő eredményünk elmaradt, de azt gondolom, hogy ebben a nagyon gyors mezőnyben nem lehetünk elégedetlenek. Tavaly, papíron jobb lett az eredményünk, de 2023-ban sokat javult a tempónk, gyorsabbak lettünk, mint tavaly és úgy érzem, hogy továbbra is ezt az utat kell járnunk a kemény és gyors Rallye2-es mezőnyben. Czékmány Norbiéknak szívből gratulálunk az abszolút bajnoki címhez, látszott rajtuk, hogy nagyon komolyan gondolják a versenyzést, rengeteg erőt és energiát tettek ebbe a sikerbe bele. Büszke vagyok arra, hogy Egerben kötött ki az idei ORB2-es bajnoki cím.

Ezek szerint van valami elképzelésed a jövő évről?

Idén még lehet, hogy elindulunk valami kisebb versenyen, még nincs semmi kinézve, attól is függ, hogy Szilágyi Patrik barátunk hol szeretne, vagy nem szeretne menni. Mi egy futamon szeretnénk még indulni, aztán pedig az autónk szétszedése következik. Sok mindent cserélni, revíziózni kell. Ha kész leszünk vele, akkor 2024-ben is valószínűleg hasonló felállásban, kizárólag aszfalton tervezzük az évünket, természetesen az ORB2-ben.

Rallye2.hu/ORB2.hu – Salánki Gábor

@rallye2.hu

Strider Zoltán-Borsfai Dávid Diósgyőr Rallye 2023 Rallye2 Gy5 Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!