Lőrik László és Zsiga Zsolt minden problémáján felülkerekedve küzdötte át magát a Diósgyőr Rallye versenytávján, ami után megkönnyebbülten gurultak át a DVTK stadion előtt felállított céldobogón. Lőrik Lászlóval beszélgettünk.
Nyergesújfaluban nem indultatok. Mit vártatok az évetek első futamától?

Az az igazság, hogy az Esztergom-Nyerges Rallye-t azért hagytuk ki, mert nem voltak adottak a lehetőségek a versenyen való részvételünkhöz. Éppen ezért Diósgyőrbe úgy érkeztünk meg, hogy tesztelünk, mert elvégeztünk a télen egy-két fejlesztés az autón, ezeket ki akartuk próbálni meg régen is ültünk a kocsiban, emiatt nagyon sok mindent nem vártunk a borsodi megmérettetéstől.

Mi történt veletek a pályákon?

Sajnos elrontottuk az autóbeállítást, ezzel kezdődött el a kálváriánk. A második probléma az volt, hogy a navigátorom egy picit rosszul lett, szerencsére tudtunk versenyezni, de vigyáztam, figyeltem Zsoltira, kíméletesebb voltam a szokásosnál, a szervizben pedig történt néhány apróság, ami szintén nem segítette elő a szereplésünket. Összességében nem voltunk a helyzet magaslatán, de szerencsére már jártunk többször a környéken, autóztunk a pályákon, ami óriási segítség volt az eléggé kesze-kusza hétvégénkben. Kalandunk, kicsúszásunk, megforgásunk nem volt, óvatosra vettem a figurát, mert a több nehézség miatt egyszerűen nem voltam ott fejben. Örültünk, hogy rendben leértünk. Arra koncentráltam, hogy épségben lehozzuk magunkat, valamint az autót a pályákról. Ezt tartottam a legfontosabb feladatnak a pechszériánk közepette, ez sikerült.

Hogy érezted? A fejlesztések beváltak?

Szerintem igen, nem lettek rosszak, csak nem tudtunk odafigyelni rá, hogy maradéktalanul kihasználjuk mindet, de szerintem jó lesz az autó.
Legalább arra jó volt a Diósgyőr Rallye, hogy az újításokat kipróbáljátok…
Ha másra nem is, de arra mindenképpen. A P13-as géposztályban megszerzett 5. helyünknek pedig a történtek után szerintem még örülhetünk is.

Jösztök a Mecsek Rallye-ra?

Igen mindenféleképpen szeretnénk rajthoz állni Pécsen. Izgalmas futam lesz, mert még soha nem autóztunk ezeken a gyorsasági szakaszokon, de jobb híján majd pályabejáráson megismerkedünk vele. A Mecsek Rallye-kon még nem voltam, korábban még nézőként sem, de elképzeléseink szerint a Diósgyőr Rallye-hoz képest a Mecsekben megpróbálunk majd fejlődni egy picit.

Rallye2.hu/ORB2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!