Krampek Nándi és Krampek Viki igazából csak a Ladáját szerette volna tesztelni az Ózd-Eger Rallye-n, de az évük első Rally2-es futama olyan jól sikerült, hogy rögvest bronzérmet szereztek az Egyedi rajtengedélyes versenyzők géposztályában. Krampek Nándorral beszélgettünk.

Milyen elképzelésekkel érkeztetek az Ózd-Eger Rallye-ra?

Az autónkat szerettük volna alaposan kipróbálni a téli felkészítés után, mert csak egy rövid teszten jártunk a borsodi futam előtt. A szabadszállási tesztnapon szerencsére jelentkeztek is kisebb problémák, amiket orvosolni tudtunk, így Ózdon már nem hátráltattak minket.

Sok minden valóban nem hátráltathatott, hiszen szép eredménnyel, az Egyedi rajtengedélyes versenyzőpárosok kategóriájában, egy bronzéremmel zártátok a futamot. Milyen volt a versenyetek?

Óvatosan kezdtünk a prológon, pontosan azért, hogy kibírja a kocsink a teljes versenytávot. Nem azon a bő egy kilométeren szerettük volna megmutatni, hogy megérkeztünk Budapestről, és azzal a lendülettel rögtön a palánkot is le tudjuk rombolni. Szombaton nagyon jól éreztük magunkat az autóban, az Egyedi rajtengedélyes, Rally3-as párosok között is kitűnő volt a hangulat, a nap végén pedig az lett a hab a tortánkra, hogy szereztünk egy kupát a géposztályunkban, és felállhattunk a képzeletbeli dobogó alsó fokára.

Ezzel teljesen elégedettek vagyunk, sőt még meg is lepődtünk a verseny végén, hogy serlegeket vihetünk haza, nem számítottunk a rajt előtt ilyesmire. Kalandunk nem volt, technikai hiba – mint már említettem – nem hátráltatott minket, helyette rossz féktávot vettünk többször is. De nem úgy, hogy füstölő gumikkal felrobbantottuk a lassítókat, pont ellenkezőleg. Túlságosan hamar kezdtem el taposni a fékpedált, mert még most sem merem elhinni, hogy tényleg megáll az autó. Pedig megáll.

Hol fog legközelebb elindulni az autó?

Mi szerettünk volna menni a Salgó Rallye-n, de kiállunk a Rally2 Bajnokság versenyzőinek a kezdeményezése mellett. Ugyanakkor megjegyzem, hogy mi mindig, mindent megkaptunk a szervezőtől, bármikor fordultunk hozzá, ő készséggel állt a rendelkezésünkre. Arra a kérdésre, hogy hol és mikor fogunk legközelebb rajthoz állni, a jelenlegi helyzetben még nem tudok most válaszolni. Reméljük, hogy nem kell sokáig várnunk a folytatásra…

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!