Baranya Kupa 2011: Az Országos Rallye2 Bajnokság évadzáró futamára ismételten a Mecsek lankáin kerül sor.

Ez esetben a Marco Racing Team Kft. által szervezett versenyen valóban szeretettel várják a Rallye2 minden versenyzőjét. Markó Tibortól a verseny főszervezőjétől megtudtam, hogy igyekeztek úgy kialakítani a versenyt, hogy az minél több Rallye2-es versenyző számára elérhető és élvezhető legyen. Ennek érdekében az idén először sikerül megvalósítani Rallye2-ben az „egy hétvége – egy verseny” elvet, amely oly sokszor hangzott el ígéretként az év elején!

A programtervezet a következőképpen alakul a Komló központú versenyen:

2011. október 8-án szombaton itiner átvétel, átvételek, pályabejárás. A rendezőcsapat még dolgozik a kifejezetten népszerű belvárosi prológ megvalósíthatóságán is.

2011. október 9-én vasárnap 10 db!!! gyorsasági szakasz!

A versenyt megelőző pénteken este lehetőséget ad a rendező az itiner átvételére és a fakultatív adminisztratív átvételre, melyet aki akar kihasználhat, tehermentesítve így a szombati napot!

A verseny össztávja 300 km, melynek a 30%-a (90 km!) a 10 + 1 gyorsasági szakasz.

Amennyiben sikerrel jár a rendező a prológ kérdésében, úgy az ismételten Komló város főutcáján kap helyet több ezer néző előtt. A verseny központja és a szervizpark is a megszokott helyen lesz a KBSK sporttelepén.

A Rallye2 versenyzőin kívül számítunk a Historic Bajnokság és ORB licenszes versenyzők indulására is. A Rallye1-es versenyzők az M-csoportban 2 és 4 kerék meghajtású kategóriákba nevezhetnek!

Az idén 100% aszfalton zajlik a rendezvény. A programban nem szerepel kör jellegű gyorsasági, így kimarad a tavalyi Komló – Komló szakasz is. Reméljük az idén az időjárás is kegyeibe fogadja a rendezvényt és a tavalyi özönvíz-szerű esőt idén kellemesebb körülmények váltják. A rendező, a szervezők és a Rallye2 munkabizottság közös célja: elégedett és mosolygós versenyzőket látni a Baranya Kupa céljában!

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!