Két autó is épül jelenleg Kolencsik Balázs műhelyében, aki a Szilveszter Rallye-ra egy harmadik kocsival, pályafutása legkomolyabb Peugeot-jával, illetve Geró Gáborral készülődik. Kolencsik Balázzsal beszélgettünk.

Hű maradsz a márkához, de mégis hatalmasat ugrasz autófronton a Szilveszter Rallye-n. Mi is vár rátok pontosan?

December 24-én este, igazi karácsonyi meglepetésként tudtam meg, hogy Juhász Csabi jóvoltából a Szilveszter Rallye-n kipróbálhatok egy Peugeot 208 Rally4-et, amiben Geró Gabi fogja nekem diktálni az itinert a Hungaroring környéki pályákon. Nagyon örülök a lehetőségnek, nem tűzünk ki magunk elé semmilyen komoly elvárást, csak élvezni szeretnénk az autózást. Ki akarjuk próbálni a kocsit, kíváncsiak vagyunk, hogy mennyire gyors a 208, igyekszünk feltérképezni, hogy hogyan muzsikál egy ilyen vadonatúj, 21. századi technika. A szívemtől egy picit távolabb áll ez a mostanság kibontakozó turbós korszak, de miután egy Peugeot-ról van szó, így nagy kedvvel vágok bele a kalandba, ami a Lada VFTS után szerintem Gabinak is izgalmas lesz.

Vezettél már ilyen autót, vagy egyből a mély vízbe ugrasz?

Nem egészen. Vezetni még nem vezettem 208 Rally4-et, de december 27-én tesztelhetünk vele egy kicsit, így nem lesz teljesen ismeretlen a kocsi az első szakasz rajtjánál.

Hol versenyeztél utoljára?

Legutóbb a Nyíregyháza Rallye-n álltunk rajthoz, a Rally1 mezőnyében, de nem jó az emlék, csak az első szakaszig jutottunk, sajnos rendesen összetörtük a kis Peugeot-nkat.

Gyógyul az autó?

Igen, és vele párhuzamosan épül a Peugeot 106 Maxi-nk is, ami szélesebb lesz a sima 106-ostól. Az összeszerelésénél tartunk, márciusra el akarunk mindennel készülni. Tavasszal szeretnénk az új autóval visszatérni a rallyepályákra, de hogy melyik bajnokságban és milyen versenyeken fogunk rajthoz állni, azt még most a versenynaptár tervezetek alapján nem tudom megmondani.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!