Fotó: Pánya-fotó/Minden, ami autósport

Bencs Gábor és Ifj. Bencs Gábor sokat dolgozott azért, hogy ott lehessen a Szilveszter Rallye-n, de az apa-fia páros Karácsonykor sem tétlenkedhet, mivel az időjárás, vagy még inkább a meteorológusok már a rajt előtt kibabráltak velük. Bencs Gáborral beszélgettünk.

Érdekesnek ígérkezik a Szilveszter Rallye…

Mi is így gondoljuk, a legfontosabb, hogy életben kell maradnunk. Ez lesz az első számú feladatunk, és mivel gumink nincs, az öcsém szavaival élve kizárólag a cél lesz a cél. Nálunk, itthon Miskolc környékén bokáig érő hó esett december 25-én este, jártunk is fönt egy kicsit a Bükkben kocsikázni. Az abroncsaink jó minőségű, vadiúj, futózott, magyar intermedia gumik voltak, – ezeket akartuk vinni a Szilveszter Rallye-ra – ám Lyukóbányán éreztük, hogy hagynak némi kívánnivalót maguk után. Mi azért imádkozunk, hogy száraz, csapadékmentes idő legyen a futamon és előtte. Nem ezt ígérték az időjósok, ami most van, elmondhatjuk, hogy tévedtek. Jelenleg nagyon nem úgy néz ki, hogy megvalósulnak a vágyaink, úgyhogy a Karácsony második napja a téligumik felszerelésével is fog telni.

Fotó: Pánya-fotó/Minden, ami autósport

Mikor mentél utoljára a Ladáddal?

Idén többször is autóztam vele, Kunmadarason edzettünk, ott is ült mellettem a fiam, játszottunk, készültünk a 2101-essel, ezt hamarosan kamatoztathatjuk, hiszen a Hungaroring környékén is együtt fogunk versenyezni. Versenyszerűen elég régen, 2008-ban vezettem utoljára Ladát. A jó az, hogy éppen ezt az autót.

Fotó: Pánya-fotó/Minden, ami autósport

Tervek?

Két évig semmi baj nem volt az autóval, most hirtelen elkezdte igényelni a törődést, így egész héten szereltünk. Váltót, lengéscsillapítókat, difit, hol ezt, hol azt javítottunk, erősen bízunk benne, hogy ezután már nem lesz problémánk vele a Szilveszter Rallye-n. Semmi komoly tervünk nincs. Nem szeretnénk összetörni, vagy bántani a kocsit, csak jól akarjuk magunkat érezni az év legutolsó versenyén.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!