Baksai Laci és Erdei Zoli a Szilveszter Rallye-n szeretne minél többet visszakapni az év közben elmaradt kilométereiből. Baksai Lászlóval beszélgettünk.

Kiskunlacházán egy teszttel kezdtétek meg a felkészülést a Szilveszter Rallye-ra, de hamarosan már a mogyoródi pályákon kell helytállnotok. Minden oké?

Igen. Velünk és az autóval is. A VFTS-ünk Kiskunlacházán egy pisszenés nélkül tette a dolgát, a főpróba után pedig csak le kellett mosnunk a kocsit, semmi dolgunk nem volt vele. Biztos, ami biztos alapon azért áthúzgáltunk minden csavart, készen áll a Ladánk a Szilveszter Rallye-ra. Én az elmúlt tíz évben az összes Szilveszter Rallye-n ott voltam, nem hiszem, hogy az idei verseny túl sok újdonságot tartogat majd a számomra. Zolival eddig csak egyszer mentünk közösen a szilveszteri futamon, és ezen kívül ő, 12-13 éve pilótaként is rajthoz állt, akkor hatalmas hóban kellett versenyezni. Elmondhatom, hogy a navigátorom már be van sózva, hiszen egész évben keveset versenyeztünk, a Hungaroring környékén pedig évek óta nem ült versenyautóban. Ő tehát elég izgatottan, én valamivel nyugodtabban, de mindketten kétségtelenül várjuk már a Szilveszter Rallye rajtját.

Fotó: RallyFeeling.hu Farkas Tamás

Mik lesznek a tervek? Eredmény, vagy vidámság?

Én azt gondolom, hogy időjárásfüggő lesz a végeredmény, de mindkettőből a jóra igyekszünk majd törekedni. Egy jó eredménytől, valamint egy jókedvű autózástól biztosan vidámak lennénk a Szilveszter Rallye céljában. Ha szárazak lesznek a pályák, szerintem akkor több esélyünk lesz, mert vízre nem vagyunk felkészülve gumikkal, hóra meg pláne nem. A helyszínen kiderül, hogy mivel kedveskednek nekünk az égiek, reméljük, hogy semmivel. Mi arra készülünk, hogy a szervizben eszünk, iszunk, jókat beszélgetünk, bulinak fogjuk fel az egészet. Nem egy bajnoki futam lesz ez, hogy életre-halálra harcoljunk, de ettől függetlenül biztosan rá fogunk néha pillantani az órára is. Szerintem lesznek még így ezzel rajtunk kívül többen is az évzáró futamra benevezett versenyzőtársaink közül.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!