Kókai Gabi azaz Kiskókai és Báttya számára a pontszerzés mellett a biztonságos célba érkezés volt a legfontosabb Egerben, de a pilóta a családjára és a barátaira is nagy figyelmet szentelt a verseny ideje alatt. Otthon májusfát állított az első szakasz után, majd másnap az éjjel előkészített Töltött káposztával vendégelte meg a csapatát a szervizben. Kókai Gáborral beszélgettünk.

Az Orfű Rallye-n sikerrel és kupákkal mutatkoztatok be a Rally2 Bajnokságban. Mire készültetek a második Rally2-es versenyeteken, Egerben?

Egerben versenyeztünk már korábban, de a helyismeret ellenére sok reményt nem fűztünk a futamhoz, mert láttuk, hogy nagyon erős lett még Orfűhöz képest is a mezőny. 11-en neveztünk a P13-ba, nem voltunk biztosak abban, hogy ezúttal dobogóra állhatunk a futam végén.

Szombaton a superspecial szakasszal indult a verseny, ahol sokat nem kellett mennetek, de azt nagyon gyorsan.

Jól sikerült a bemelegítés, de sajnos egy lassítóhoz hozzáértünk, és úgy ítélték meg, hogy elvittük azt a lassítót, ezért 10 másodperces büntetéssel sújtottak bennünket.

Az Egerszalók-Eger szakasz után nem a szállásra siettél pihenni, hanem…

Hanem hazautaztam, azért, hogy a kislányomnak májusfát tudjak állítani. Ha már otthon voltam, akkor összedobtam a csapatnak egy adag Töltött káposztát, és reggel vittem vissza nekik Egerbe. A szervizparkban megfőztük, megkínáltuk belőle, azt, aki betért hozzánk, a fiúk is jó étvággyal fogyasztották. Köszönjük szépen a segítségüket! Sokat nem aludtam éjszaka, de pihentem azért természetesen. Vezettem 180 kilométert, ám nagyon megérte.

Vasárnap hogyan alakultak a gyorsaságik?

Nem vagyunk nagymenők, szépen kocsikáztunk egész nap, aztán úgy voltunk vele, hogy ha már előző este büntetést kaptunk lassítórombolásért, akkor itt az ideje annak, hogy tényleg szétcsapjunk egyet, de úgy istenesen. Telibe kaptuk a gumisort, ezt a Ladánk jól bírta, semmi baja nem lett a csattanáskor. A csapat remek volt, az autó úgyszintén, az említetteken kívül semmilyen kalandunk nem akadt, műszaki problémák nem hátráltattak. Kicsúszásunk, megforgásunk nem volt, kifogástalanul tapadtak a gumik.

A verseny teljesen rendben volt, semmilyen negatívumot nem tudok róla mondani. A P13-as géposztály hatodik helyén értünk célba, így a fontosnak tartott pontszerzés is sikerült Egerben. Ez nekünk jó eredmény, elégedettek voltunk a céldobogón. Mindkettőnknél van két gyerek, biztonsággal kell mindig autóznunk, de azért figyelünk arra, hogy élvezzük, amit csinálunk. Báttyával remek volt a közös munka. Tudni kell róla, hogy hozzám hasonlóan ő is egy közvetlen, jókedélyű, vicces ember, egész nap elvan, nem szokott rosszalkodni. 🙂 Teszi a dolgát, kiválóan telt vele az elsőtől az utolsó percig az időnk. Úgy néz ki, hogy innentől egész évben jön velem versenyezni.

Mik a tervek? Hol láthatunk titeket legközelebb?

Kazincbarcikán ott leszünk, és aztán az összes további Rally2-es futamon is. A Székesfehérvár-Veszprém Rallye-ra, és a murvára is készülünk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!