Mihályi Zsolt és Gergely Gábor az új, a nézők szórakoztatására megálmodott Just4Fun géposztályba nevezett az Eger Rallye-n. Élvezték a versenyzést Zsoltiék, de a túl bátor drukkerek (nem)egyszer túl közel merészkedtek a tűzhöz és egy alkalommal centimétereken múlt csak, hogy nem tették tönkre a srácok, valamint a gyorsaságin tartózkodó többi rajongó egri kirándulását. Mihályi Zsolttal beszélgettünk.

Ezúttal is a Rally2 Bajnokságba neveztetek, de szokásotoktól eltérően nem az „éles” mezőnybe, hanem a bemutatkozó Just4Fun kategóriába. Mi lehetett a terv egy ilyen géposztályban?

A kategóriánk változott, de a céljaink nem. Át szerettünk volna gurulni a céldobogón, és utcai gumikkal készültünk kipróbálni a nézők és a versenyzők szórakoztatására megálmodott kategóriát. Az első próba után azt mondom, hogy jó lesz ez! Családias, összetartó csapat állhat össze a Just4Fun-os versenyzőkből.

Szombaton este csaptatok bele az Eger Rallye közepébe, és vasárnap is volt még hat szakaszotok. Hogy alakult, milyen volt?

Nagy problémánk egyik napon sem volt, az autónk egy pisszenés nélkül tette a dolgát, igazság szerint zökkenőmentesen abszolváltuk a versenytávot. Ahol lehet és sikerült, ott megrajzoltuk az íveket is. Nagyon örültünk annak, hogy ilyen sok néző látogatott ki a pályák szélére, és hogy minden elképzelést felülmúló módon próbáltak nekünk szurkolni, de néha a kelleténél jóval bátrabbak voltak a srácok, túlzottan közel, néha centiméterekre álltak és szurkoltak nekünk az aszfalt szélétől.

Erre rá is akartam külön kérdezni, mert ti letettek az elrettentő példa az Eger Rallye után. Egy videóban láthattuk, ahogy a pálya szélén drukkolókért lenyúltak fentről az egyik kanyarban, ami nektek nem teljesen adta ki…

Szerencsénk volt, és hálát adhatunk az égieknek, hogy nem történt nagyobb baj azon kívül, hogy kiütöttünk egy, a kanyar ívét jelző közúti táblát. A fiúk gyorsan korrigálták a hibájukat, még éppen időben elugrottak az autónk elől, de nagyon reméljük, hogy ez tanulságos eset volt nekik és másoknak is. Bántani nem szeretnénk senkit, mert szeretjük a nézőket, jó amikor szurkolnak nekünk. Nézők nélkül nincs értelme a rallye-nak. De így ne tegyetek máskor! Ti sem fiúk, és mások sem.

Ezen kívül kalandotok, kicsúszásotok volt e?

Különösebben nem. A Ladánk állta a sarat, csúszkáltunk, amennyit tudtunk, de igazából ezért neveztünk be a versenyre, ezért született a kategóriánk. Szombaton sok trükk nem volt a superspeciál szakaszon, a lassítóknál színeztük, lenyomtuk, ahogy tudtuk, majd másnap pedig ismét csak a vidámságon volt a hangsúly. Kicsit megijedtünk vasárnap reggel, hogy a Just4Fun-nak etap lett az első bátori gyorsasági, de utána már hiba nélkül lezajlott minden. A lényeg az volt, hogy célba értünk, jól szórakoztunk, élveztük a versenyzést és a céldobogón még egy-egy emlékérmet is átvehettünk a futam legvégén. Mindennel elégedettek voltunk, jó volt a szervezés, és azt gondoljuk, hogy egy remek rendezvényen vehettünk részt.

Folytatás?

A folytatás szerintem Kazincbarcikán, vagy egy Lábatlan-Bajna Rally3-as futamon lesz. A kettő közül valamelyikre biztosan ellátogatunk majd. De még az is lehet, hogy mindkettőn rajthoz állunk a takarónk hosszának a függvényében.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!