Három fordulót teljesített eddig 2018-ban a Rallye2 Bajnokság mezőnye, és a három futamon, három különböző győztes állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Ráadásul korábban egyikük sem nyert még abszolútban Rallye2-es versenyt. A Székesfehérvár Rallye egyik kérdése tehát az lesz, hogy folytatódik e ez a sorozat, vagy valaki esetleg duplázni tud? Netán egy korábbi győztes kap új erőre? Ki tudja? Vasárnap minden kiderül.

Izgalmas és saras versenyt teljesített legutóbb Szombathelyen a Rallye2 Bajnokság mezőnye, ahol az utolsó, de a legfontosabb pillanatban álltak az élre Krehlik Nándorék, megelőzve Dudás Gergőéket és Ráti Gergőéket. Székesfehérváron 49 páros – köztük 8 egyedi rajtengedélyes MARB-os duó – képviseli majd a Rallye2-eseket, akikre hat, összesen 67,4 kilométernyi hosszúságú gyorsasági szakasz vár majd vasárnap. Az évadnyitó Eger Rallye után újra a 201-es rajtszámot ragaszthatja föl Ford Fiesta R2T-jére Trencsényi Vince, aki mellé egy versenyes kihagyás után tér vissza az állandó navigátora, Pannuska Dávid. Ráti Gergőék a miskolci fiaskójuk után Szombathelyen feltámadtak, de lemaradtak a győzelemről, viszont a power stage megnyerésével sikerült nekik további pontokat menteniük. Idén is ott lesznek a mezőnyben Zagyva Lajosék, akik tavaly előtt egy műszaki hiba miatt maradtak le a győzelemről, 2017-ben viszont minden szakaszt megnyerve győzedelmeskedtek a hazai pályákon. Dudás Gergőék pályafutásuk során második alkalommal értek célba dobogós helyen az abszolút értékelésben, de Miskolcon egy számítási hiba miatt nem kapták meg a kupáikat, Szombathelyen pedig egy hasonló eset után kisebbeket kaptak, mint, ami megillette volna őket. Székesfehérváron remélik, hogy újra kupákat érő helyen érnek célba, és rendben meg is kapják majd azokat. Tim Gáborék legutóbb egy hatalmas ugratással tették „hadirokkanttá” az Opel Adam-jüket, de az aszfalton ismét az összetett győzelemért fognak hajtani. Krehlik Nándorék (Lada VFTS) nem számítottak rá az Iseum Rallye-n, hogy abszolút győzelmet aratnak, de mégis így lett, ezért most motiváltak, szeretnének az élmezőnyben végezni. Hasonló tervekkel állnak rajthoz Várnai Dávidék is, mivel eddig is sikerült már több kategóriagyőzelmet aratniuk, a hazai versenyükön viszont szeretnének az összetettben is meglepetést okozni. A 2WD kupában vezetnek Molnár Ferencék, bár Szombathelyen nem álltak rajthoz. Ezt azért is sajnálhatják, mert az ellenfeleik betliztek, de volt aki el sem rajtolt, így a jelenlegi 9 pontos előnyüket akár további 15-el is növelhették volna. Vitek Viktorék abszolút újoncok, számukra teljesen ismeretlen lesz a fehérvári futam (is). Baksai Lászlóék a miskolci bukásuk után sikerrel váltottak autót és géposztályt, ugyanis egy Lada kupa győzelemmel tértek vissza a bajnokságba.

Fróna Jánosék célja az lesz Székesfehérváron, hogy a karrierjük legkaotikusabb futamát, a káoszba fulladt Iseum Rallye-t elfeledjék, újra pontokat szerezzenek és összhangba kerüljenek önmagukkal, valamint a csapattal is. Gyöngyösi Marcellék nem unatkoztak a legutóbbi versenyük óta, hiszen Farkaserdőn összetörték az Opeljüket, de a pilóta elárulta a közelgő rajt előtt, hogy már újra a régi fényében tündököl az 5-ös géposztály jelenlegi bajnokautója. Ruszó Krisztiánéknak három futamból, eddig összesen nulla pontot sikerült kisajtolnia, így ők már egy önbizalom erősítő célba érkezéssel is bőven elégedettek lennének Székesfehérváron. Nyilas Péterék motort építettek Miskolc óta, az új erőforrásuknak ez lesz az első éles bevetése. Bacsa Tamásék egy cipőben jártak Nyilasékkal, csak ők az Eger Rallye óta bütykölték a Ladájuk motorját, most pedig igyekeznek majd az egrihez hasonló meglepetésekkel – abszolút második hely az első szakaszon – elkápráztatni az ellenfeleiket.

A Rallye2 Bajnokság résztvevői számára igencsak „rapid” futam lesz a fehérvári, hiszen bő hat óra alatt véget is ér. A szombati prológon nem szerepelnek a Rallye2-esek, így csak vasárnap, „hajnali” 10 órakor vág neki a 201-es rajtszámú Trencsényi Vince-Pannuska Dávid duó, az első, kincsesbányai szakasznak. Ezen kívül az oroszlányi, illetve a csákberényi gyorsaságikon találkozhatunk még a Rallye2 versenyzőivel. No, és természetesen a célban is, ahová a tervek szerint 16 óra után nem sokkal érkezik meg az első, Rallye2-es gépjármű.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!