Nem voltak eltúlzott vágyai Kolencsik Balázsnak és Kemény Zsoltinak az Iseum Rallye-n, mégsem örülhetett a miskolci páros Szombathelyen, mivel a katlan kisebbik ugratója „levadászta” a 207-es Peugeotjukat, így kis oroszlánra a murvás fiaskó után tesztidőszak vár az év hátra lévő részében. Kolencsik Balázzsal beszélgettünk.
A Miskolc Rallye megviselte az autótokat. Hogyan készültetek a szombathelyi futamra?

Elment az idő a kasztnis munkákkal, mert Miskolcon meglátogattuk az árkot egy lassító után. Miután a karosszéria elkészült a futómű beállításával kezdtünk foglalkozni, amihez kaptunk is némi segítséget, a programozással pedig be is fejeződött a felkészülésünk. Tesztelni sajnos sem a hivatalos teszten, sem előtte nem tudtunk, nem is igazán láttunk rá lehetőséget, úgyhogy nem is terveztük. Azt gondoltam, hogy majd az Iseum Rallye szombati napján éles teszttel kezdjük meg a versenyt.

A szombathelyi megmérettetés ennyiben nagyjából ki is merült nektek. Mi történt veletek?

Érzésre egészen jól állt az úton az autónk Szelestén, bár az első szakaszt teljesen biztonságosan autóztuk végig. Ráhagyós volt a tempónk, felmértük a pálya állapotát, igyekeztünk megtalálni a helyes féktávokat, de így is jó volt, nem panaszkodtunk, hamar megtaláltuk a helyünket a kocsiban. A Söptei úti Rallye Katlanban is hasonló felfogásban autóztunk, mégis elhagyott a szerencsénk. Az első körben átmentünk a nagyobbik ugratón, majd jött utána a „teknő” és a kisebbik ugrató. A külső szemlélők elmondása és a felvételek tanulmányozása alapján sem volt egetverően nagy az ugratás, de valamiért, minden előjel nélkül, mégis nagyon eldobta az autó, a hátulját. Orra érkeztünk, és olyan szerencsétlenül landoltunk, hogy megütöttük az olajhűtőt, a hűtőrendszer is megsérült, de más károk is keletkeztek. Mindegyik kijavításához nem volt alkatrészünk, így ki kellett állnunk sajnos a nap végén.

Pontokat szerettetek volna gyűjteni Szombathelyen, mert ha Egert is belevesszük, akkor ez volt a harmadik nullás versenyetek az idén. Hogyan tovább? Székesfehérvár?

Nem feltétlenül a sok pont gyűjtése miatt utaztunk Szombathelyre, mi már egy önbizalom növelő célba érkezéssel is kibékültünk volna. Székesfehérváron biztosan nem indulunk. Valószínűsítem, hogy Veszprémben sem. Jelenleg nincsenek konkrét terveink a folytatással kapcsolatban, nem gondolkodtunk egyelőre rajta. Egy ilyen évkezdés után a Rallye2-ben, nem hiszem, hogy sok értelme lenne bármilyen komoly elvárást megfogalmaznunk magunkkal szemben. Majd, ha megismerjük teljesen az autót, akkor újra támadunk. Addig MARB sprinteken szeretnénk indulni és tesztelni kell, amennyit csak lehet. A Rallye2 jelen pillanatban nem fontos a számunkra, csak az autózás. Ha sikerült összebarátkoznunk az autónkkal, akkor újra nevezünk majd a Rallye2-be is. Ám, hogy ez mikor lesz, azt még nem tudom megmondani.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!