Székesfehérvár Rallye 2015.06.14 Rallye2 Salánki Gábor_020Csupán két és fél gyorsasági szakaszt engedélyezett a technika Kaltenecker Balázsnak és Köbli Karcsinak, de Balázs elmondása szerint, amíg versenyben voltak Opel Corsájukkal, addig nagyon élvezték a versenyzést és a részeredmények is bizakodásra adtak okot. Sajnáljuk srácok, hogy most csak ennyi jutott, de bízunk abban, hogy Komlón majd a célban is köszönthetünk titeket. Kaltenecker Balázst kérdeztük.

Rallye2.hu: A felkészülésetek hogy sikerült a fehérvári versenyre?

Kaltenecker Balázs: Véleményem szerint hibátlanul, úgy érkeztünk meg a gépátvételre, hogy minden tökéletes. Készültünk is a Székesfehérvár Rallye-ra sokat, szerettük volna a lehető legjobb eredményt elérni, de sajnos a harmadik gyorsasági szakaszon megálljt parancsolt nekünk egy nem várt technikai probléma. Pedig az előző verseny után nem sok dolgunk volt az autóval, semmi jel nem utalt arra, hogy gond lehet. Átnéztük, felkészítettük a Corsát, beállítottuk a futóművet és ennyi munkánk volt.

Rallye2.hu: Mi a véleményed a pályákról?

Kaltenecker Balázs: A pályabejárást sikeresnek értékeltem, jó itinert sikerült írnunk. Nagyon jók voltak a gyorsaságik. A csákberényi hosszú, 18 kilométeresre nagyon készültünk. Azt gondoltuk, hogy ott kell jót menni, mert ott rengeteget lehet veszteni, de nyerni is. Ezt az elképzelésünket igazolta, hogy mindjárt az első szakaszon azonnal egy kategória első és Rallye2 abszolútban is kitűnő időeredményt repesztettünk, tehát alaposan bekezdtünk a versenyen. Teljesen jól sikerült a futam eleje. Az oroszlányi szakaszon egy kicsit csúszós volt a fehér aszfalt, de megküzdöttünk vele, jó volt az is, ám a bakonycsernyei szakaszról versenykörülmények között nem tudtam igazából semmilyen értékelhető képet kialakítani, mert csak a felét tudtuk tempósan teljesíteni, meghibásodott az autónk.Székesfehérvár Rallye 2015.06.14 Rallye2 Salánki Gábor_021

Rallye2.hu: Amíg versenyben voltatok, hogy éreztétek magatokat?

Kaltenecker Balázs: Maga a verseny az jó volt. Pörgős, pontos lett volna szerintem, ha végig sikerül rajta mennünk. Amíg mentünk, minden okés volt, a pályák is hibátlanok voltak.  Semmilyen kalandunk nem volt a rövid versenyünk során, biztonságosan autóztunk.

Rallye2.hu: Miért kellett feladnotok a versenyt?

Kaltenecker Balázs: A motor nem kapott üzemanyagot, üzemanyag ellátási problémák adódtak. Folyamatosan leállt a motor, sorozatosan lefulladt az autó, ezért kellett félreállnunk.

Székesfehérvár Rallye 2015 Rallye2 Salánki Gábor_107

Rallye2.hu: Közeleg a Veszprém Rallye. Ti ott lesztek?

Kaltenecker Balázs: Nem, a murva az kimarad a versenynaptárunkból. Emiatt nem mentünk Szombathelyen sem. Azt tudni kell, hogy az öcsémmel ketten használjuk ezt a versenyautót, ő egy amatőr bajnokságban megy vele. Tehát így, murva nélkül is elég sokat kap az Opelünk.  A következő versenyünk ezért a Baranya Kupa lesz, Komlón, ami nekünk hazai versenynek számít.

Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!