Év végi a hangulat a Rally2 Bajnokság mezőnyében. Vannak, akik éves kupákért, helyezésekért, bajnoki címekért csatáznak, vannak, akik csak levezetnek, kikapcsolódnak, autóznak az év végén, de szép számmal akadnak Rally3-as párosok is, akik a jövő heti Pálháza Rallye-ra tesztelnek, készülnek. Akit tudtunk, megkérdeztünk a kazincbarcikai terveiről.

Ruszó Krisztián: Tegnap délután hirtelen lett egy kis szerelni valónk, mire végeztünk a javítással elég késő lett, éjfélkor kerültünk ágyba, így keveset aludtunk. Eltört a kipufogó leömlő, de egy ismerősünk megjavította, amit nagyon köszönünk neki. A versenyt inkább félhazainak mondanám, mint hazainak, mert közel van Miskolchoz, de nem teljesen ismerősek a gyorsaságik. Az egyiken még nem mentem, a kánói rész egyik felén mentünk, lesz bőven újdonság. A pályákat igyekszünk jól feldolgozni, sikeresen szerepelni és sikeresen célba érni, hogy sikeresen zárhassuk le az évet. Szeretnénk megköszönni a fiúknak, a partnereinknek és a családunknak, hogy egész évben kitartottak mellettünk.

Ruszkai Attila: Szeretnénk egy jóízűt autózni, nagyjából helyiek vagyunk. Sajókazán már mentünk, a rudabányai rész majdnem mindenkinek új lesz. Igyekszünk elcsípni az abszolút negyedik helyet az év végére, meglátjuk, hogy mi kerekedik belőle. Ha jól emlékszek 12 pontot kell behoznunk, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy le tudjuk dolgozni a hátrányunkat.

Ifj. Fogarasi Attila: Csak ismételni tudom önmagam: cél a cél. De próbáljuk majd a saját tempónkat autózni és sietni, ám az a lényeg, hogy a célban fejezzük be a versenyt és megszerezzük a bajnoki címhez szükséges 3 pontot. Most ez a feladat.

Varga Kristóf: Tegnap beszéltük meg Palkóval, hogy mi már akkor is elégedettek lennénk, ha egy problémamenteset tudnánk versenyezni. Ez idén eddig csak az évnyitó versenyen, Orfűn adatott meg nekünk. Érjünk célba, problémamentesen, aztán a többi majd adja magát.

Békési Richard: Nekünk szomszédos város Kazincbarcika, így ezeket a pályákat már gyermekkorunk óta nyomon követjük, régi vágyunk volt, hogy versenyezhessünk is rajtuk. Szeretnénk teljesíteni a versenytávot. A Vértes Rallye volt az első bevetésünk egyedi rajtengedéllyel a Rally2-ben, ez lesz a második. Móron sikerrel vettük az akadályt, itt is megteszünk majd mindent a sikerért.

Cseke Péter: Utolsó bajnoki futam lesz 2021-ben a Kazincbarcika Rallye, és úgy gondoltuk, hogy kiállunk azért, hogy legyen egy jó verseny, ezt ráadásul nekünk, Rally2-es versenyzőknek szervezték. Mindenképpen szerettünk volna ezért részt venni rajta. Reméljük, hogy tényleg egy jó futam kerekedik belőle. Azt sajnáljuk, hogy nem lettünk többen a nevezési listán, bíztunk benne, hogy többen leszünk, mert minél többen vagyunk, annál nagyobb a buli, de szerintem nem lesz gond, így is jól fogjuk érezni magunkat.

Deli László: Szokás szerint célba szeretnénk érni, lehetőleg minél előrébb. Az autónk úgy néz ki, hogy rendben van. Egy Peugeot 208-assal teszteltünk egy FRT futamon, ami remek volt, de nem biztos, hogy egy ilyen gyors autóval kellett volna felkészülni a Kazincbarcika Rallye-ra. De megtettük…

Baranyi Tibor: Örülünk, hogy van verseny, és ha már így adódott, akkor szeretnénk jól érezni magunkat. A legfőbb célunk, hogy hibamentesen eljussuk vasárnap este a célba.

Baksai László: Az egyik pályának csak egyes részein mentem eddig, a másikon pedig egyáltalán nem. Nagy terveink nincsenek, elsősorban a hétköznapokból szeretnénk kikapcsolódni. Lehet nagyképűen hangzik, de még mindig tanulnunk kell az autót. Eközben persze jó lenne az első tízbe beférni.

Bencs Zoltán: Szeretnénk autóversenyezni, és szokás szerint a cél a cél.

Ez most Ifj. Fogarasi Attiláék jelmondata. 🙂

Nem, nem, ez mindig is a miénk volt, én már régebben mondom, mint ő, plusz idősebb is vagyok nála. 🙂 Alapvetően azt mondom, hogy meglátjuk. Félig-meddig hazai versenyről van szó nekünk, a pályák ismerősek, bár eddig nem ilyen körülmények közt versenyeztünk rajtuk. Szeretnénk jól teljesíteni. Nagyon jól teljesíteni.

Üveges Sándor: Mondhatjuk, hogy itthon vagyunk, most ébredtem fel nem túl régen. A pályák jóknak ígérkeznek, reméljük, hogy jó helyen fogunk célba érni. Lesz egy kis murva is, szűk is, változatosak lesznek a gyorsaságik. Ismerem ezeket a pályákat, főleg a Felsőnyárád-Sajókazát.

Kovács Martin: Első Rally2-es és egyben első rallyeversenyem is ez a futam. Navigátorként már ültem Ferike mellett, de a Kazincbarcika Rallye csak a gyakorlásról fog szólni nekünk. Meg kell ismernünk az autót, érezni, hogy mit tud, össze kell szoknunk, és ha ez sikerül, akkor 2022-ben már több versenyen szeretnénk szerepelni.

Bartha Nándor: Végre sikerült egy hazai versenyt összeraknunk, ezúttal nem csak versenyzőként, hanem rendezőként is részt veszek ezen a futamon. Nem volt egyszerű a dolgunk, főleg ennyire rövid idő alatt, de bízunk benne, hogy vasárnap este azt mondhatjuk majd, hogy egy csodálatos versenyen vagyunk túl. A rallye-s része szerintem ezúttal kevésbé lesz élvezetes, mint a szervezés, ugyanis kb. 60 lóerő eltűnt a ménesből, már jártunk emiatt a lovardában is, sajnos a csikós sem találta. Ennek hiányában szerintem nem fogjuk tudni felvenni a versenyt a fiúkkal, pedig szerettük volna. De van egy B terv, azt léptetjük életbe.

Juhász Zoltán: Örülünk, hogy itthon versenyezhetünk, jó futamra számítunk, és azt elmondhatom, hogy nekünk nagyon kényelmes, így ez a verseny. Anyukám szuhogyi, apukám rudabányai, gyakorlatilag ezen a részen nőttem fel. Ebből sejthető, hogy a pályák nagyrészt ismerősek, a lényeg, hogy karcmentesen célba vigyük az autót vasárnap.

Krajnyák Petra: Itthon vagyok, szeretnénk jól menni. Közel áll a verseny, a környék a szívemhez, ezért igyekszek jól teljesíteni. Az időjárás kedvezőnek tűnik, ezért mi is a legjobbakban bízunk.

Tamás Gyula: Az elsődleges az lesz, hogy érjünk célba. Másodlagosan pedig szeretnénk elhódítani a Greeplan által felajánlott vándorserleget és a vele járó pénznyereménynek is örülnénk. Megpróbálkozunk vele, jó lenne, ha mi lehetnénk a Kazincbarcika Rallye-n a leggyorsabb borsodi versenyzők.

Ázsót Szabolcs: A terv az, hogy a géposztályunk második helyét, amin jelenleg állunk, azt megtartsuk. Aztán meglátjuk, hogy hogyan alakul a versenyünk.

Tordai Gábor: Hazai versenynek nevezhetjük a Kazincbarcika Rallye-t, de a pályákon eddig még soha nem mentem. Az eredmény most nem számít, szeretnénk egy jót autózni.

Simon György: Szeretnénk baleset és műszaki hibáktól mentesen célba érni. Sokat kihagytunk, régen mentünk a Rally2 Bajnokságban, ezeken a pályákon pedig még nem jártunk. Nagyon várjuk, de az világosan látszik, hogy sötétben izgalmas lesz.

Jobbágy Krisztián: Közel van a verseny nekünk, ezért eljöttünk, hogy autózzunk egy jót még utoljára az évben. A pályák ismerősek, jók, a kocsi az határeset, de a versenyre reméljük, hogy minden rendben lesz.

Kovács Gergő: Helyi versenyről van szó, ahol szeretnénk minél többet tanulni a slick gumikkal. Ez lesz az első éles bevetésünk slick gumikkal, mezőnyben. Reméljük, hogy tetszeni fog, arra törekszünk majd, hogy minél többet tanuljunk.

Szabó Zoltán: Miskolciak vagyunk, hazainak mondhatjuk a futamot. Fontos volna a számunkra, hogy célba érjünk, és pontokat szerezzünk, mert a bajnokság szempontjából nekünk ez nagyon lényeges.

Kóródi Koppány: Mondhatjuk, hogy itthon vagyunk és nekünk nagyon nagy öröm, hogy idáig eljutottunk. Sokáig úgy nézett ki, hogy nem jön össze a matek, de sikerült. A P12-ben nem lehetnek olyan terveink, hogy odakerülünk a géposztály elejébe, de megtesszük mindent, ami tőlünk telik. Kíváncsian várjuk, a gyorsaságik fantasztikusak lesznek.

Mihályi Zsolt: A navigátorom itthon van, ő helybeli. Felsőnyárádon már mentünk, a Rally3-ban, ennyi előnyünk van, ami szinte semmi. Egy jó versenyt szeretnénk, teljesíteni akarjuk a versenytávot, bulizunk egyet, a célban pedig találkozunk.

Fróna János: Én azt mondom, hogy jöttem Kazincbarcikára, de Orsi itt lakik. Ismerősek a pályák, helyismeretünk lesz talán. Az az autónk készen van, nincs vele minden rendben, de célba kell érnünk, mese nincs. Ez a lényeg.

Jóna Gábor: A jövő héten zárul a Rally3 Bajnokság, Pálházán, a Zemplénben, arra a futamra szeretnénk egy kicsit ráhangolódni és felkészülni.

Buris István: Nem voltunk még ennyire hosszú távú versenyen, a magunk ritmusában szeretnénk autózni. Reméljük, hogy ez jól sikerül.

Molnár Ádám-Molnár Mózes: Téli gumikkal érkeztünk, ebből szerintem már sejthetők a terveink. A nézőknek és magunknak szeretnénk autózni, időt nem nézünk, de nem zárom ki a lehetőségét annak, hogy így is elkapom őket téli gumival.

Mózes Máté: Tesztelünk Nyíregyházára, ezért komoly célkitűzések nincsenek. Mindkét versenyen célba szeretnénk érni.

Rallye2.hu – Salánk Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!