Janovich Roland és Csáthy Miklós a csapat segítségével, szinte teljesen újjáépíti az autóját a téli szünetben, amivel az Ifj. Fogarasi Attila-Toloczkó Péter párostól készülnek elhódítani 2022-ben a Rally2 Bajnokság abszolút bajnoki címét. Janovich Rolanddal beszélgettünk.

A 2021-es év nem úgy alakult nektek, ahogyan elterveztétek. Túl vagytok már rajta?

Réges régen, és persze tanultunk belőle. Nem szabad leragadni a kudarcoknál. Olyan ember vagyok, aki a nehézségekből mindig tanul, illetve erőt merít a folytatáshoz. Soma vezetése inspirálja és motiválja az egész csapatot és mindenki még jobban meg akarja mutatni, hogy nekünk ez igenis menni fog, bárhonnan képesek vagyunk felállni!

Ehhez a lendülethez, ahogy hallottam az autótokat is igyekeztek hozzáalakítani. Mi történt és történik a Ladátokkal a téli szünetben?

Elég komoly munkába fogtunk a tavalyi év végén, amikor eladtuk a kocsiból a motort. Új erőforrást, új váltót kap az autó, másik hátsó hidat szerelünk be, mert a régi elgörbült. Az utastérben és csomagtartóban változtatunk az alkatrészek elhelyezkedésén, de még a bukócsövön is alakítottunk. A fékhez és a futóműhöz idén nem nyúlunk, a kocsi jelenleg úgy szét van szedve, hogy egy darab csavar sincs benne. A belsejét fényeznünk kell, mert volt részünk bőven lakatosmunkákban is, mivel Vértesen összetörtük egy picit.

Készen lesztek ezzel a rengeteg munkával Orfűig?

Rajta vagyunk az ügyön, mert mindenképpen szeretnénk részt venni az évnyitó futamon. Ahogy tudunk haladunk a munkákkal, rengeteget dolgozik rajta mindenki, amit ezúton is nagyon köszönök a crew-nak! Tesztelni is jó lenne valahol az indulás előtt, mert anélkül nem jó részt venni az évad első éles bevetésén. Nem kívánunk váratlan meglepetésekbe belefutni. Az Orfű Rallye tavaly nagyon tetszett, rendben volt a rendezés, remek pályákon autóztunk, örömmel térünk vissza a Mecsekbe.

Mik a terveitek 2022-re?

Ugyanaz, mint bármikor korábban. A csapattal minél előrébb szeretnénk végezni minden versenyünkön, hogy jó sok pontot szerezzünk a bajnokságban. Nem titkolt célunk, hogy megpróbáljuk Ifj. Fogarasi Attiláék helyét átvenni a 2022-es év végén.

Akkor tehát 2022-ben is a Rally2 Bajnokságban láthatunk titeket?

Igen és minden bajnoki futamon szeretnénk ott lenni. Mi a harmadik évünket fogjuk megkezdeni a Rally2-ben, márciusban és azt halljuk, hogy az idei lesz számunkra az eddigi legerősebb mezőny, az abszolút értékelésben, a Lada Kupában valamint a P12-es géposztályban is. Ez pedig még inkább meghozza a kedvünket a versenyzéshez.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!