Ifj. Szőke András és Gyabronka Misó életét egy féltengely törés alaposan megnehezítette az Orfű Rallye-n, ám a srácok ügyesen eljuttatták az autót a szervizbe és végül sikeresen teljesítették a versenytávot. Ifj. Szőke Andrással beszélgettünk.

Az Orfű Rallye-ra megújult külsővel hoztátok el a Hondátokat. Csak a színe változott meg, vagy fejlesztettetek is valamit az autón? Mi volt a tervezek az évnyitó versenyre?

Elsődleges szempontként nem egy konkrét, elvárt eredményt fogalmaztunk meg magunkkal szemben, hanem csak azt, hogy biztosan célba érjünk az Orfű Rallye-n. Azért döntöttünk az autónk színváltoztatása mellett, – vajszínűről pirosra lett átmatricázva a Type-R – mert az összes eddigi versenyautóm piros színű volt, így most a Honda is beállt ebbe a sorba. Ezen kívül más változás nem történt az autóval, műszaki fronton minden maradt a régiben.

Hogy sikerült a versenyetek? Mi történt veletek a gyorsasági szakaszokon?

Nagyon tetszettek az Orfű Rallye pályái és a szervezése is. Minden teljesen rendben volt mindaddig, amíg a hatodik gyorsasági szakaszon el nem tört az egyik féltengelyünk.  Szerencsére ki tudtunk jönni vele az Árpádtető-Remeterét szakaszról, a céljától pedig eljutottunk a szervizbe, ahol a csapat kicserélte a meghibásodott alkatrészt és tudtuk folytatni a versenyt. Mindössze annyi volt a probléma, hogy jelentős hátrányt gyűjtöttünk be a váratlan technikai hiba miatt, és ezt már sajnos nem lehetett ledolgozni, Molnár Feri bácsiékat nem tudtuk utolérni.

Összességében nincs okunk az elégedetlenségre, hiszen elindulhattunk az Orfű Rallye-n teljesítettük a versenytávot, célba értünk és még jól is éreztük magunkat. Tapasztalatokat, illetve értékes pontokat szereztünk. Természetesen örültünk volna amennyiben serlegeket is gyűjtünk, vagy sikerül szereznünk egy jobb eredményt, de nincs ezzel így sem baj. Nem búslakodunk, majd legközelebb még jobb lesz.

Az Eger-Ózd Rallye következik hamarosan. Ti is ott lesztek?

Igen, tudom már átnéztem a versenykiírását. Jó lenne ott lenni Ózdon, mert még soha nem versenyeztem a környéken, így valószínűleg sok izgalmas és érdekes pillanatot élhetnénk át. Minden újdonság lenne, ám szerintem megbirkóznak vele. Egyelőre nem tudok még konkrétumot mondani a következő versenyről, nálunk egyelőre kétséges a sorsa, jelenleg is azon dolgozunk, hogy részt vehessünk rajta. Egyelőre össze kell még logisztikáznunk a futamot, de mindenképpen az a tervünk, hogy mi is ott leszünk a soron következő Rally2-es megmérettetésen.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!