Cseke Péternek és Csikós Borbálának már az is igazi kihívás volt, hogy odaérjenek az Orfű Rallye-ra, de a nehezen induló versenyhétvégét tökéletesen kimaxolták és minden bizonnyal a kb. 150 egységet felvonultató komplett mezőny legboldogabb párosaként zárták az évnyitó mecseki futamot. Cseke Péterrel és Csikós Borbálával beszélgettünk.

Milyen tervekkel jöttetek az Orfű Rallye-ra? Elég húzós volt számotokra a rajtot megelőző hét sokat kellett még dolgozni az autótokon.

Cseke Péter: Éppen ezért semmilyen komoly tervünk nem volt, az volt számukra legfontosabb, hogy egyáltalán eljussunk az Orfű Rallye-ra. Miután ezt megoldottuk onnantól kezdve kizárólag az lebegett a szemünk előtt, hogy a futam végén célba érjünk.

Ez sikerült, ráadásul nem is akárhogyan! Az első kör után átéltetek néhány izgalmas pillanatot… Mi történt veletek?

Amikor megérkeztünk szervizpark előtti gyűjtőhöz már gőzölt az autónk, mert a generátor leszakadt, a hosszbordás szíjat elveszítettük, így forrt a vizünk, és bónuszként töltésünk sem volt. Nagyon necces helyzetbe kerültünk, komoly kétségeink merültek fel azzal kapcsolatban, hogy egyáltalán kibírja e a motor a megpróbáltatásokat. Nem tudtuk, hogy eljutunk e a közeli szervizparkig? Végül ez sikerült, a szervizben megtettük, amit meg kellett tenni, az utolsó percre készültünk el a munkákkal, így még éppen időben tudtunk kijönni a szervizből. Ezután egy darabig még kacsaúsztató volt a Ladánk utasterében, mert továbbra is nyomta kifelé a vizet, de ekkor már legalább rendben volt a hűtésünk, a vízpumpa is működött, majd hamarosan normalizálódtak a dolgok, helyreállt minden. Szerencsénk volt annyiból, hogy a történtek igazából nem hátráltattak minket a versenyzésben. A hátralévő két körünk szenzációsan alakult, imádjuk ezeket a pályákat, nagyon szeretjük a mecseki gyorsasági szakaszokat. Egy Orfű Rallye-t sokkal rosszabbul is össze lehetett volna rakni, mi egyszerűen imádtuk azokat a pályákat, amik felkerültek az útvonallapra. Többre nem igazán vágyhat egy rallyeversenyző páros és a csapat sem. Az időjárás remek volt, mi jól éreztük magunkat, talán egy kicsivel jobban kinyomhattam volna az autó szemét, talán egy kicsivel többet is kihozhattam volna magamból, de nem panaszkodunk, mert összességében nagyon élveztük a versenyt.

Célba értetek és szép eredmények születtek. Elégedettek voltatok ezekkel?

A Lada kupában másodikak lettünk, a P12-es kategóriákban pedig bronzérmesek. Mi már akkor is boldogok vagyunk, ha bármikor célba érünk, nemhogy akkor, ha még serleget is adnak a nekünk a futam végén. Szerintem, aki látta a kis rögtönzött díjátadón készült fotóinkat az biztosan azt gondolja, hogy nálunk senki sem örült jobban az eredményének, az egész mezőnyben. A legtöbben csak megállnak a kupakkal a kezükben, elkészül néhány fotó, de mi rengeteget vicceltünk, nagyon sokféle kép készült rólunk, mindenféle mókás helyzetben.

Csikós Borbála: Azt mindenképpen szeretném elmondani az Orfű Rallye után, hogy azért tetszett nekünk különösen az évadnyitó futam rendezése, – és ezzel Peti is egyetért – mert Orfűn mi érezhettük magunkat a Rally1 mezőnyének. Minden a Rally2 Bajnokság mezőnyéről szólt mi mentünk legelöl, kikérték a véleményünket az illetékesek arról, hogy hogyan tetszett a szervezés, és maga verseny. Örültünk, hogy nem maradt el semmi és minden az időtervnek megfelelően, gyakorlatilag percre pontosan történt. Köszönet mindenért a rendező csapatnak!

Hamarosan folytatódik a Rally2 Bajnokság az Eger-Ózd Rallye-val. Ti is ott lesztek?

Megyünk, örülünk az igazából Ózd Rallye-nak, de bevallom őszintén, hogy nekünk nagyon hiányozni fog maga, az Eger Rallye. Vártuk a nagy kedvencünket, az Egerbakta-Sirok szakaszt és nagyon készültünk az Eger Rallye tradicionális rajtceremóniájára. A Dobó tér számunkra kiemelkedően fontos helyszíne a futamnak. Tíz évvel ezelőtt még nézőként jártunk oda nagyon szerettük a Dobó téri hangulatot és látványát, belülről pedig még jobb azt átélni. Mindig örülünk, ha ott lehettünk a rajtceremónián. Ezúttal úgy leszünk ott az Eger Rallye-n, hogy valójában nem leszünk ott az Eger Rallye-n. Nincs bajunk Ózddal, a pályákkal és a környékkel, biztos, hogy jó lesz ez is, csak nekünk mégis hiányozni fog Eger.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!