Ifj. Szőke András és Gyabronka Misó számára jól sikerült az elmúlt szezon, hiszen olyan ügyesen tanultak, hogy összehozták az év végére a 2WD kupa bronzérmét. Idén minden bizonnyal foghíjasabb lesz a hondás páros versenynaptárja, de a fiúk arra készülnek, hogy Orfűn ők is megkezdik 2021-ben a pontgyártást. Ifj. Szőke Andrással beszélgettünk.

Mit terveztetek a 2020-as szezonra és mit tudtatok az elképzelések közül megvalósítanotok?

Tanuló évnek szántuk a 2020-as szezont és ez a tervünk igazából meg is valósult. Az év végi eredménnyel mondhatjuk azt, hogy elégedettek vagyunk, mert a 2WD kupában a harmadik helyen zártuk az évet. Szerintem sikerült megoldanunk azt a feladatot, amit az év elején magunk elé kitűztünk.

Mi volt eközben a legjobb és a legrosszabb pillanatotok?

A legjobb pillanatunk egyértelműen a Vértes Rallye volt, ahol a 2WD kupában futamot tudtunk nyerni. A legrosszabb emlékünk pedig a Mikulás Rallye-n ért, amikor a kategóriatársaink visszamondták a nevezést.

Mik a terveitek 2021-re?

A csapat, az autó nem változott és továbbra is Gyabronka Misó fogja olvasni az itineremet. Teljes szezont egészen biztosan nem fogunk menni 2021-ben, ezt már előre látjuk. A helyzet miatt sem, és a versenynaptárban szereplő futamokat elnézve sem, mert a tervezett versenyek közül nem mindegyik nyerte el maradéktalanul a tetszésünket. Három, négy, esetleg, ha minden jól megy maximum öt versenyen fogunk részt venni. Amelyik verseny tetszik, kedvet érzünk hozzá, oda nevezünk, de valószínűleg lesznek olyanok, amik kimaradnak.

Orfű és környéke valamiért kedves lehet nektek, hiszen neveztetek az évnyitó versenyre.

Igen, ezt futamot semmiképpen sem akarjuk kihagyni, mert korábban versenyeztünk már az útvonallapra felkerült szakaszokon, tetszenek a pályák, ráadásul kivétel nélkül szeretjük őket. Amennyiben megrendezhetik a futamot, akkor szeretnénk egy jót autózni, jól érezni magunkat, célba érni és eredményesen szerepelni, de sajnos senkinek sem könnyű a helyzete mostanság, nehéz bármilyen jóslatba bocsátkozni a jelenlegi, embert próbáló helyzetben.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!