Elérhető közelségbe került Ifj. Fogarasi Attilához és Toloczkó Péterhez a Rally2 Bajnokság 2021. évi abszolút bajnoki címe, de a serlegek megszerzéséhez előbb még le kell győzniük a Kazincbarcika Rallye-t, mivel mindössze 3 pont hiányzik nekik a végső sikerhez. Az óvatosság viszont sokszor jóval nagyobb kihívást jelent a gyorsaságikon, mint a jó ritmusú sietség, ezért Attiláék a nagy előnyük birtokában sem lazíthatnak Borsodban egy pillanatra sem. Ifj. Fogarasi Attilával beszélgettünk.

Legutóbb a Vértes Rallye-n, hazai pályán sikerült egy csodálatos győzelmet aratnotok. Mivel telt azóta az időtök? Hogy áll az autó a Kazincbarcika Rallye előtt?

Szerencsére mindhárom idei versenyünkön elsőként tudtunk célba érni, így Kazincbarcikán a Rally2 Bajnokság abszolút bajnoki címéért szállhatunk harcba a hétvégén. Az autónk a szokásoktól eltérően nem az utolsó percben lesz kész, mert a Vértes Rallye után azonnal elvégeztük a felkészítését, és harcra kész állapotba állítottuk, mert a kisfiúnk születése után nem akartam ezzel foglalkozni. És milyen jól tettem, hiszen most a verseny hétvégéig minden szabad időmet vele és az anyukájával tölthetem.

Mesélj a kisfiadról!

Fogarasi Bendegúz László a neve, október elsején, este született meg. Anya és a kis legény is jól van, nagyon örülünk a jöttének, hiszen nagyon vártuk már.

Versenyeztetek már a kazincbarcikai pályák egy részén, 2016-ban, az Ózd Rallye-n. Mennyire ismerősek nektek a gyorsaságik?

Sajókazán már versenyeztem fordított irányban. Annak ellenére, hogy egy rövid gyorsaságiról van szó, nagyon oda kell figyelni, mert a fehér aszfalt megtréfálhat minket. A hosszú gyors kb. 30%-a meg van nagyjából, de a nagyobbik része homály még nekünk.

Sajókaza fehér aszfaltos burkolattal rendelkezik. Felétek, Mór környékén sincs ilyesmiből hiány. Tudtok ebből szerinted előnyt kovácsolni Kazincbarcikán?

Reméljük igen. Mi szeretjük az ilyet, mindent megteszünk majd, hogy jól autózzunk rajta.

A rajt előtt 32 pont előnyötök van Ruszó Krisztiánékkal szemben, és legfeljebb 35-öt szerezhet a győztes páros Kazincbarcikán, abban az esetben, ha a power stage-en is a leggyorsabb tud lenni. Ez jelentős előny. Csak 3 pontra van szükségetek a győzelemhez. Mire készültök?

Ezúttal nem a verseny megnyerése, hanem a bajnoki cím megszerzése lesz az elsődleges feladatunk, de ettől még próbálunk a saját tempónkban, minél gyorsabban autózni. Igyekszünk majd fölöslegesen semmit sem kockáztatni.

Az 5-ös géposztály elsőségét Móron már sikerült megszereznetek.

Természetesen ennek is nagyon örülünk, de az abszolút értékelés a lényeges általában a számunkra. Nagyon szeretnénk megörvendeztetni egy abszolút bajnoki trófeával a szurkolóinkat, támogatóinkat, a csapattagokat, és persze Bendegúzt, aki otthon, a televízió képernyője előtt szurkol majd nekünk anyával, közösen.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!