Ázsót Szabi és Béres „Unicum” Attila az 5-ös géposztály második helyén áll a Kazincbarcika Rallye előtt, és arra fognak törekedni Borsodban, hogy ezt a 2021-es szezon végén is elmondhassák önmagukról. Ázsót Szabolccsal beszélgettünk.

A Vértes Rallye-n nem úgy szerepeltetek, mint ahogy terveztétek, de ennek ellenére sikeresen célba értetek és kupákkal zártátok a móri futamot. Átbeszéltétek és értékeltétek a legutóbbi versenyt?

Valóban többet vártunk Móron magunktól, mint amit az asztalra letettünk, de ezt az évad eddigi összes futamáról elmondhatjuk. Bizakodunk benne, hogy az utolsó 2021-es versenyünk már jó lesz. Sok mindent nem kellett átgondolnunk, mert egy szerencsétlen kicsúszás miatt alakult úgy a móri versenyünk, ahogy alakult, ez pedig, ha megpróbál az ember sietni mindig benne van a rallye-ban. Ez ilyen…

Mire számítotok Kazincbarcikán?

Egy roppant érdekes és változatos hétvégére. Ősz van, az időjárás hamar megkavarhatja a lapokat. Szerintem készülhetünk esőre és száraz körülményekre egyaránt, ráadásul az év utolsó Rally2-es gyorsaságija sötétben lesz megrendezve a Szuhogy-Imola szakaszon. Izgalmas futamra számítunk.

A kocsi készen áll a bevetésre?

Átnéztük az autót, amit kellett javítottunk, cseréltünk, sok munkánk nem volt vele. Egy héttel az indulás előtt már csak a futóművet kell beállíttatni és teljesen rajtra kész lesz a Hondánk.

Jártál már korábban ezeken a pályákon?

Igen, de nagyon régen, több, mint 20 évvel ezelőtt, ezért sok emlékem nincsen róluk, ráadásul minden megváltozhatott azóta a környéken. A pályákat ahogy hallottam nem túl régen, jelentős részben újra aszfaltozták. Mielőtt útra kelünk biztosan keresni fogok róluk néhány belsőkamerás felvételt az interneten.

Mivel lennétek elégedettek a verseny és az évad végén?

Annak ellenére, hogy máshogy alakultak a dolgaink 2021-ben, mint, ahogy elterveztük a pontjaink mégis szépen gyűltek. Mi is alig merjük elhinni, hogy jelenleg a dobogó második fokán tanyázunk az 5-ös kategóriában. Négy pont az előnyünk a holtversenyben mögöttünk álló Bencs Zoltánék és Bartha Nándorék előtt. Nem lesz könnyű a dolgunk, hiszen mindkét páros borsodi illetőségű, hazai környezetben versenyezhetnek. Eközben a már kategóriabajnok Ifj. Fogarasi Attiláék a Rally2 Bajnokság abszolút elsőségéért küzdenek majd, így biztosan nagyon sietni fognak. Úgy szeretnénk teljesíteni a Kazincbarcika Rallye-t, hogy az ezüstérmet az év végén a mi nyakunkba akaszthassák a kategóriában. Számításaink szerint ehhez legrosszabb esetben a géposztályunk harmadik helyén kell célba érnünk vasárnap este. Erre fogunk törekedni.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük a segítséget!

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!